Com utilitzar els maons com a decoració?

Els maons d’obra vista són tendència a la decoració de cases i no és per menys el seu toc modern, industrial i també rústic fa que els habitatges que el posseeixen siguin originals i diferenciadors. Avui t’expliquem com afegir aquest element al teu pis de lloguer.

MAÓ D’OBRA VISTA: UN MUST EN LA DECORACIÓ DE LA TEVA CASA

Les tendències sempre en tornen un exemple són les parets de maó d’obra vista, cada cop més freqüents en la decoració d’habitatges. Aquesta tinença, relacionada tradicionalment amb l’estil industrial, on els acabats no cobraven la principal importància, cada cop guanya més adeptes i és que la seva senzillesa no està renyida amb l’elegància i el disseny.

Durant els anys 50 i 60 les parets de maó d’obra vista van ser les grans protagonistes dels habitatges de New York i la seva aplicació va derivar en allò que avui coneixem com a decoració industrial. Amb el pas dels anys, van anar desapareixent en detriment d’altres tendències, fins a l’actualitat, on tornen a cobrar protagonisme en la decoració d’interiors.

COM POSAR UNA PARET DE MAÓ D’OBRA VISTA?

En primer lloc, has de saber que els maons que es fan servir per a aquest tipus de parets són els que s’utilitzaven fa 50-60 anys en la construcció d’habitatges i és habitual trobar-los als murs de càrrega de l’immoble. Per tant, si casa teva és de construcció recent segurament no en tinguis, encara que hi ha altres possibilitats per posar-los.

Pel que fa als habitatges de construcció antiga, per treure a la llum una paret de maó d’obra vista, necessitaràs eliminar l’enguixat i gotejat, una feina que ha de fer un professional, si és possible. D’altra banda, és important que abans de posar-te fil a l’agulla seleccionis bé la zona que t’interessa descobrir, parets senceres, només un mur o potser una petita franja o sanefa, sempre al teu gust però amb les idees clares.

Un cop descobert el totxo, caldrà segellar-lo bé perquè la paret no perdi aïllament tèrmic i acústic essencial, i retocar-lo a totes aquelles zones on hi pugui haver més imperfeccions amb guix. A més, pots variar i jugar amb el color si l’original et sembla molt agressiu pintant-lo de blanc per donar-li un toc nòrdic o de tonalitats fosques si ets més atrevit.

Però, què fer a les cases que no en tenen a l’origen? El més fàcil és optar per solucions artificials. Pots fer servir des de vinils, paper pintat, plaquetes…idees fàcils d’aplicar i netes que té un resultat molt natural i que pots fer tu mateix. T’oferim algun truc per col·locar el paper pintat: el primer que heu de fer és col·locar el paper pintat a terra per poder quadrar les juntes dels maons de cada rotllo de paper. A continuació heu d’encolar tant la paret com el paper pintat, el col·loqueu i passeu un raspall llarg perquè quedi perfecte. El més senzill és col·locar el paper arran de sostre.

Compte! Recorda que qualsevol modificació que vulguis fer sobre l’habitatge sempre ha de ser consultada amb la propietat i aquesta n’ha de donar el vistiplau. A més, a l’hora de finalitzar el contracte de lloguer, haurem de lliurar l’immoble en el mateix estat en què va ser llogat.

IDEES DE DECORACIÓ PER A PARETS DE MAÓ D’OBRA VISTA

Quan descobrim una paret de maó d’obra vista l’objectiu decoratiu és que aquesta sigui la gran protagonista de l’estada, per això l’ideal és que quedi tan lliure com sigui possible perquè pugui destacar. Tot i això, quan es tracta de zones àmplies podem personalitzar-les i afegir-hi algun element decoratiu que li faci encara més especial. Aquí et deixem algunes idees:

  • Quadres: grans o petits però especiats i sense sobrecarregar la zona.
  • Miralls: ideals per tapar desperfectes, es deixen voler especialment els de grans dimensions.
  • Làmpades: col·loca petites làmpades penjades que ofereixin llum indirecta, també queden molt bé si uses focus que donaran un toc industrial a l’estada.
  • Baldes: encara que col·locades de manera estratègica amb què pots convertir part de la paret en una prestatgeria de llibres.

T’atreveixes amb l’estil industrial i les parets de maó d’obra vista al teu pis de lloguer? Explica’ns-ho!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.