Trucs per combatre la calor sense aire condicionat

Quina calor! T’ajudem a refrescar-te amb aquests senzills consells per estar a gust a casa sense tirar d’aire condicionat, i sense necessitat de donar-te un ensurt al rebut de la llum no t’ho perdis!

Ha trigat una mica a arribar, però la calor ja és aquí. En les últimes setmanes hem aprofitat per canviar la roba de l’armari i guardar abrics i totes aquestes peces gruixudes pròpies de l’hivern, però, a més de la nostra indumentària, com podem preparar la casa per no passar calor i estar confortables? Et donem alguns consells amb els quals no serà necessari utilitzar l’aire condicionat.

Consells per mantenir la casa fresca durant l’estiu

Protegeix el teu pis de lloguer

Durant les hores de més sol tanca finestres i persianes, passa cortines, estores i tendals i obre només a primera i última hora del dia per ventilar i refrescar l’interior del teu pis. Si segueixes aquest consell la casa es mantindrà a una temperatura contínua i confortable i no serà necessari posar l’aire condicionat.

Els ventiladors, un gran aliat

La ventilació i el moviment de l’aire millora la sensació de confort tèrmic, per a això et pots ajudar de ventiladors, preferentment col·locats en el sostre, que ajudaran a que es produeixi un moviment de l’aire i millorarà així la sensació tèrmica. Els ventiladors de sostre tenen un baix consum energètic de manera que la factura de la llum no es veurà ressentida.

Espais verds

Si el teu pis de lloguer té jardí la vegetació serà el teu millor aliat per combatre la calor, només et caldrà combinar amb plantes i arbres zones ombrejades i assolellades. Si, per contra, el teu habitatge no disposa de zones verdes, tranquil, les plantes t’ajudaran a mantenir l’ambient fresc, de manera que no t’ho pensis dues vegades i situa a l’interior de casa teva aquelles que més t’agradin. Les plantes són una manera excel·lent d’absorbir la calor i contribueixen a reduir la sensació tèrmica.

Utilitza humificadors

Segur que tens algun perdut per casa al que no li dones utilitat, aquests aparells són perfectes per aconseguir una sensació més fresca aprofitant l’evaporació de l’aigua.

Tèxtils lleugers

Acomiada’t de mantes, llençols gruixuts o catifes i canvia’ls per tèxtils de cotó o lli que aportarà major sensació de frescor.

Ull als electrodomèstics!

Apaga aquells que no estàs fent servir, a més de reduir en la factura de la llum evitaràs que generin calor. Realitzar aquesta senzilla acció pot baixar fins a 2ºC la temperatura d’una habitació.

Cuida la il·luminació

Intenta aprofitar a el màxim la llum natural, més en aquests mesos que disposem de més hores de sol. Si has de tirar d’il·luminació artificial, aposta per les bombetes LED o de baix consum. La llum d’aquestes bombetes es coneix com “llum freda”, i emeten molta menys calor que la il·luminació convencional.

Si encara amb tots aquests consells la calor s’apodera del teu pis de lloguer i necessites fer servir l’aire condicionat, el nostre consell és que fixis una temperatura que mai sigui inferior als 26 graus, recorda que cada grau de menys suposarà un 8% més de consum d’energia.

Segueix els nostres consells per tenir la teva casa confortable durant l’estiu i gaudiràs al màxim del teu pis de lloguer. I tu, com mantens fresca la casa? Explica’ns els teus trucs i els inclourem.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + 4 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.