Trucs per combatre la calor sense aire condicionat

Quina calor!聽馃サ T’ajudem a refrescar-te amb aquests senzills consells per estar a gust a casa sense estirar d’aire condicionat, i sense necessitat de donar-te un ensurt en el rebut de la llum, no t’ho perdis!

Ha trigat una mica a arribar, per貌 la calor ja 茅s aqu铆.聽Les darreres setmanes hem aprofitat per canviar la roba de l’armari i guardar abrics i totes aquestes peces gruixudes pr貌pies de l’hivern, per貌, a m茅s de la nostra indument脿ria, com podem preparar la casa per no passar calor i estar confortables?聽Et donem alguns consells amb qu猫 no caldr脿 utilitzar l’aire condicionat.

CONSELLS PER MANTENIR LA CASA FRESCA A L’ESTIU

  • Durant les hores de m茅s sol tanca finestres i persianes, fes cortines, estors i tendals i obre nom茅s a primera i 煤ltima hora del dia per ventilar i refrescar l’interior del teu pis.聽Si segueixes aquest consell, la casa es mantindr脿 a una temperatura cont铆nua i confortable i no caldr脿 posar l’aire condicionat.
  • Ventiladors.聽La聽聽ventilaci贸 i el moviment de l’aire 聽millora la sensaci贸 de聽confort t猫rmic, per aix貌 et pots ajudar de ventiladors, preferentment col路locats al sostre, que ajudaran que es produeixi un moviment de l’aire i millorar脿 aix铆 la sensaci贸 t猫rmica.聽Els ventiladors de sostre tenen un baix consum energ猫tic de manera que la factura de la llum no es veur脿 ressentida.
  • Espais verds.聽Si el teu pis de lloguer t茅 jard铆 la vegetaci贸 ser脿 el teu millor aliat per combatre la calor, nom茅s necessitar脿s combinar amb plantes i arbres zones ombrejades i assolellades.聽Si, per contra, el teu habitatge no disposa de zones verdes, tranquil, les plantes t’ajudaran a mantenir l’ambient fresc, per tant no t’ho pensis dues vegades i ubica a l’interior de casa teva aquelles que m茅s t’agradin. Les plantes 聽s贸n una manera excel路lent d’absorbir la calor i que contribueixen a reduir la sensaci贸 t猫rmica聽.
  • Humidificadors.聽Segur que tens algun perdut per casa a qui no d贸nes utilitat, aquests aparells s贸n perfectes per aconseguir una sensaci贸 m茅s fresca aprofitant l’evaporaci贸 de l’aigua聽.
  • T猫xtils lleugers.聽Acomiada’t de mantes, llen莽ols gruixudes o catifes i canvia’ls per t猫xtils de cot贸 o lli que aportar脿 m茅s sensaci贸 de frescor.
  • Compte amb els electrodom猫stics.聽Apaga aquells que no utilitzes, a m茅s de reduir a la factura de la llum evitar脿s que generin calor.聽Realitzar aquesta senzilla acci贸 pot baixar fins a 2潞C la temperatura d’una habitaci贸.
  • Il路luminaci贸.聽Intenta aprofitar al m脿xim la llum natural, m茅s en aquests mesos que disposem de m茅s hores de sol.聽Si has d’estirar il路luminaci贸 artificial, aposta per les bombetes LED o de baix consum.聽La llum d’aquestes bombetes es coneix com a 鈥渓lum freda鈥, i emeten molta menys calor que la il路luminaci贸 convencional.

Si encara amb tots aquests consells la calor s’apodera del teu pis de lloguer i necessites聽 fer servir l’aire condicionat, el nostre consell 茅s que fixis una temperatura que mai sigui inferior als 26 graus, recorda que cada grau de menys suposar脿 un 8% m茅s de consum d’energia.

Segueix els nostres consells per tenir聽聽casa teva confortable durant l’estiu聽聽i gaudir脿s al m脿xim del teu pis de lloguer.聽I tu, com mantens fresca la casa?聽Explica’ns els teus trucs i els inclourem.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − 5 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.