El sistema de clau electrònica: és segur?

Des de fa alguns anys la implantació de sistemes de domòtica i tecnologia intel·ligent s’han anat incorporant a les llars. Entre ells, desperta certs interrogants la clau electrònica, pels dubtes de seguretat que molts propietaris es plantegen.

Aquest tipus d’accés, substitueix la clau tradicional, no requereix cables ni manteniment, guarda els registres de cada obertura i administra permisosLa seva instal·lació és tan senzilla com reemplaçar el pany actual.

ÉS UN SISTEMA SEGUR?

El primer que és important deixar clar és que el sistema de clau electrònica és més segur que la clau convencional , ja que són molt més difícils de duplicar, en no tenir un format físic. A més, aquest sistema es pot programar donant accés o no a determinades parts de l’edifici. Això fa possible que els veïns d’un edifici puguin controlar qui accedeix o no a l’immoble, reduint riscos de robatoris, etc.

A més, aquest tipus de claus es poden reprogramar fàcilment, per la qual cosa en un habitatge de lloguer resultarà senzill treure l’accés a l’inquilí que se’n va i concedir-li al que arriba.

Val la pena assenyalar que, com qualsevol tecnologia, no està exempta de riscos. Vegem quins són:

  • Bateria. El risc més bàsic és que la bateria de la clau s’esgoti. Si passa, l’usuari podria no accedir a l’habitatge. no obstant això , aquest risc és mínim, atès que la majoria d’aquests sistemes tenen una bateria que pot arribar uns quants anys i que emet un senyal d’alarma abans d’esgotar-se. A més, es recomana comptar amb una clau de respatller física per si arribés a passar.

  • Hacker. El risc principal d’aquest tipus de claus és que un hacker pugui accedir al sistema i obtenir accés a l’habitatge. No obstant això, la majoria de sistemes de clau electrònica compten amb sistemes de seguretat avançats que eviten aquest perill en la majoria dels casos.

Com a conclusió, aquest sistema de claus és recomanable per la seguretat i comoditat que aporta. A més, el seu cost no és elevat i podràs estalviar el cost de serrallers en què s’incorre quan es perd una clau tradicional.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three − two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.