Com aconseguir que el teu pis de lloguer sigui sostenible

Durant els darrers anys hem conegut els efectes d’una crisi energètica sense precedents per a les noves generacions, a més d’adquirir una consciència cada cop més gran dels efectes del canvi climàtic. Per això, ara més que mai moltes persones es plantegen com aconseguir un major índex de sostenibilitat a casa seva. Però, com aconseguir-ho? Continua llegint i et donarem alguns consells.

IL·LUMINACIÓ

Tot i que per a molts pot resultar una evidència, apagar els llums en sortir de cada estança redueix considerablement el consum energètic. De la mateixa manera, els aparells en stand-by consumeixen un 15% d’energia quan estan connectats, perquè això no passi, podem connectar els aparells elèctrics a una regleta i desendollar-la quan no s’utilitzin. Finalment, substituir les bombetes tradicionals per altres LED ens ajudarà a reduir el consum fins a un 90%.

SISTEMES DE CLIMATITZACIÓ

Aquest punt és especialment rellevant en aquesta època de l’any: és important no assolir temperatures extremes perquè el consum no es dispari. L’ideal és ajustar el termòstat a 21ºC durant les hores del dia que estem a casa, tant a l’hivern com a l’estiu, i apagar-la o reduir-la a 17ºC durant la nit, així aconseguirem un estalvi de fins al 25% en el consum. De la mateixa manera, t’has d’assegurar que les portes i les finestres estiguin tancades quan l’aire condicionat (o la calefacció) estiguin encesos.

AIGUA

L’estalvi d’aigua és fonamental, sobretot des que els efectes del canvi climàtic han generat llargs períodes de sequera i pluges torrencials que ajuden poc a compensar l’època seca. Tancar l’aixeta quan rentem els plats, fer servir la rentadora amb la càrrega completa i dutxar-nos en lloc de banyar-nos ens permetran reduir el consum d’aigua de l’habitatge fins a 15 vegades. A més, si perceps que l’aixeta degota, arregla la fuita i, si tens la possibilitat, opta per una aixeta amb doble posició, aquesta et permetrà estalviar fins a un 50% el consum d’aigua gràcies a la seva racionalització i, si compta amb termòstat, també us permetrà estalviar energia.

FONTS D’ENERGIA

A aquests hàbits podríem sumar la instal·lació de plaques solars per obtenir energia neta. A més, hi ha diferents tipus de subvencions per a això, en funció de cada comunitat autònoma. T’animem que t’informis quines són a la teva.

Si tens dubtes sobre aquest tema, estem a la teva disposició a info@añquilerseguro.es

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine + thirteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.