Tendències de decoració a l’estiu

Arriba l’  estiu  i amb ell les ganes de sentir la natura i el bon temps a casa nostra. Si vols que a l’interior de  casa teva  se sentin la vitalitat i frescor pròpies d’aquesta època, no et perdis les  tendències  que portem i com aplicar-les a casa sense gastar gaires diners.

Cases sostenibles i estil natural

Cada cop ens preocupa més viure en  espais saludables  i compromesos amb el medi ambient i això es veu reflectit en les tendències de decoració de les nostres cases. A l’estiu destaca l’ús de  materials naturals , ja sigui al mobiliari, coixins, estors, llums…. Utilitza el bambú, ratan, jute, sisal, cànem molt resistents i cent per cent materials naturals que oferiran un toc natural, fresc i acollidor a casa teva.

Colors alegres i estiuencs

Sobre una base de tons neutres, els salons d’estiu reclamen pinzellades de contrast en tons taronges, roses, blaus o violetes intensos… Suma’t a aquesta tendència i anima els sofàs amb coixins en tons pastís lluminosos i enèrgics. Aconseguiràs un ambient amb un encantador aire bohemi i positiu.

Tèxtils lleugers

Ens acomiadem dels dies d’aixoplugar-nos sota les mantes per tenir calor i donem la benvinguda a les textures fresques i lleugeres. Si encara no heu fet el canvi d’armari, no trigueu, és un bon moment per guardar tots els tèxtils gruixuts i modificar-los per aquells de cotó i lli, molt de moda, frescos, naturals i elegants.

Plantes i arranjaments

Les plantes són un gran aliat per combatre la calor i també un dels millors elements decoratius. Escull flors pròpies de l’estació, t’aportaran color, frescor i aroma als racons de casa teva. Si no sou gaire dit en jardineria, aquí us expliquem quines són les millors plantes d’estiu que us ajudaran a combatre la calor.

Aposta per allò artesanal i les mobles de formes corbes

Les peces fetes a mà han pres molta força en la decoració i aquest estiu no en serà l’excepció. Entre els  materials més usats  hi haurà l’  argila, el fang i la ceràmica  texturitzada que donen a les peces un acabo imperfecte ideal. És tendència també el mobiliari amb formes corbes, evocant siluetes orgàniques, suaus i envoltants.

Consells per preparar casa per a l’estiu

Ara que els dies són més llargs i càlids és molt important adaptar els nostres pisos de lloguer a les condicions climatològiques perquè ens sentim més confortables. Si volem que la nostra casa sigui més fresca i agradable a l’estiu, preneu nota d’aquests consells per preparar el vostre pis:

Retira catifes i cortines

Als mesos d’estiu necessitem catifes perquè fan que el terra sigui més càlid a l’hivern. Guarda-les en un lloc sec i segur per posar-les a tornar quan arribi el fred i  aclareix el terra perquè estigui més fresc . Fes el mateix amb les cortines i intenta només deixar les cortinetes, així permetràs que entri més llum i aire fresc.

Ventilació

Reserva sempre, en la mesura del possible, les millors hores per dur a terme la ventilació de casa teva. L’ideal és la ventilació creuada, de 5 a 10 minuts i l’hora més recomanable és a primera i última hora del dia, quan menys calor i contaminació hi ha i quan és més senzill que la casa es pugui refrescar.  

Cuida la temperatura

Mantenir la temperatura a casa és fonamental per trobar-nos còmodes, per la qual cosa és bàsic assegurar-se que les persianes i els tendals funcionen correctament per mantenir la casa tènue durant el dia i no asfixiar-se amb la calor. A més, si tens aire condicionat, recorda que, si no vols emportar-te un ensurt a la factura de la llum, aquesta mai no ha de baixar dels 24ºC i 26ºC.

Instal·la mosquiteres

Molt socorregudes per evitar que entrin bestioles a casa i perquè puguem tenir les finestres de casa obertes de bat a bat.

Ja tens a punt la teva casa per gaudir de l’estiu? Explica’ns-ho!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × one =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.