Errors més comuns quan llogues un pis

Posar un pis de lloguer pot suposar molts riscos, sobretot, si es cometen errors que són fàcilment evitables Vols saber de què parlem?

De vegades quan vam optar a llogar com particulars tendim a pensar que les coses són tan senzilles com publicitar-lo, fer les visites i llest! No obstant això, en el lloguer d’habitatges es requereix de més factors i processos si es vol gaudir d’un lloguer segur. Avui analitzem quals i són els errors més comuns que es cometen a l’hora d’arrendar un habitatge i com resoldre’ls.

RÀNQUING DELS ERRORS MÉS COMUNS EN EL LLOGUER DE PISOS

NO PRENDRE MESURES PREVENTIVES

A l’hora de llogar un pis, un dels principals errors que qualsevol propietari pot cometre és no utilitzar les mesures preventives oportunes. És molt important que comprovis que el teu inquilí és fiable, solvent i complidor i, per descomptat, que no s’ha vist involucrat en incidències en lloguers previs.

Encara que a simple vista et sembli un bon inquilí, no pots estar segur que és un llogater perfecte fins que coneguis els seus antecedents i situació econòmic-laboral. Per poder cerciorar-te que el teu futur inquilí és el millor per al teu habitatge, necessitaràs sol·licitar, no només documentació acreditativa i bancària de la seva situació econòmica, sinó també referències de lloguers anteriors i fins i tot sol·licitar certificats de solvència com el que facilita el Fitxer d’Inquilins Morosos (FIM).

FIXAR MALAMENT EL PREU

Establir un bon preu és la clau perquè tot vagi sobre rodes a l’hora de llogar un pis. No incurras en errors com establir segons el que pagues d’hipoteca, el que opinen els veïns o el que tu creguis. El correcte és fixar-lo segons les característiques de l’immoble, la zona, l’oferta i demanda.

Què pot passar si es fixa malament el preu? Diverses coses. Si es posa per sobre del preu de mercat, l’habitatge no es llogarà o trigarà molt a fer-ho i només aconseguiràs lloguers de curta estada. Si ho situes per sota de preu de mercat, no aconseguiràs les rendibilitats desitjades.

Aquesta tasca pot no resultar del tot senzilla, pel que la nostra recomanació és que busquis assessorament professional com el que donem a Lloguer Segur.

UTILITZAR QUALSEVOL CONTRACTE DE LLOGUER

Descarregat per internet el que fa servir un amic… No val qualsevol text per al contracte del teu lloguer. Al llogar un pis és fonamental que sigui amb un contracte d’arrendament 100% i conforme a la Llei d’Arrendaments Urbans. D’aquesta manera, podràs evitar errors i problemes innecessaris en el teu lloguer.

SUBMINISTRAMENTS

Un altre error comú que ens trobem és en els subministraments. A l’hora de llogar un immoble aquest sempre deu tenir els subministraments donats d’alta, ja que facilitem i agilitzem l’entrada dels nous inquilins, però, un cop arrendada l’habitatge, aquests han de canviar-se en la seva titularitat, de tal manera que l’arrendatari ha de ser el titular d’aquests i el responsable únic del seu pagament. Què pot passar si no faig aquest pas? Bàsicament, que en el cas que es produeixi algun impagament, com a propietari i titular, la companyia subministradora et pugui reclamar l’abonament i import. Recorda, que no n’hi ha prou amb fer un canvi de compte bancari, sempre s’ha de de fer un canvi en la titularitat de l’subministrament.

INVENTARI I REPORTATGE FOTOGRÀFIC

O bé que s’oblidi de realitzar-lo, o bé que no sigui prou complet. Un bon inventari ha d’incloure tot allò que es deixa a l’immoble i sempre deu anar inclòs com a annex a el contracte de lloguer i signat per les parts, de tal manera que quedi constància del que es deixa en l’habitatge abans de llogar-lo. En cas que se t’oblidi realitzar un bon inventari, et pot passar que on vas deixar un piano, acabis trobant una planta.

D’altra banda, el reportatge fotogràfic, no només serveix de cara a promocionar l’immoble en lloguer, sinó per constatar l’estat de l’habitatge en el moment en què es va llogar.

MANCA DE CERTIFICAT ENERGÈTIC

Tot i que és obligatori des de l’any 2013, encara existeix molt desconeixement al respecte entre particulars, però la veritat és que, per llei, no es pot llogar ni vendre cap immoble sense el seu corresponent certificat d’eficiència energètica. Per obtenir-lo, hauràs de contactar amb un tècnic certificador que vagi a avaluar el pis i estudiï les característiques energètiques de l’habitatge, per a posteriorment facilitar-te l’etiqueta energètica de la mateixa.

Has comès algun error que et passés factura a l’hora de llogar? Coneixes algú que li hagi passat? Explica’ns el teu cas!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − 9 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.