Què passa quan hi ha un incompliment del contracte de lloguer?

Quan un propietari i un llogater, després de passar tots els processos previs, arriben a un acord per llogar un habitatge, tots dos han negociat les diferents condicions amb les que es regularà el lloguer. És molt important prestar molta atenció, ja que, si no s’està d’acord amb alguna d’elles, és el moment precís per poder-les negociar, perquè si després ignorem alguna d’elles, podem ocasionar un incompliment del contracte de lloguer. Molt atent! T’expliquem tot el que has de saber respecte a aquest tema.

Quan es produeix un incompliment del contracte de lloguer?

Abans de donar per iniciat el lloguer, llogater i propietari han d’acordar quins seran els drets i obligacions que regulin el lloguer, durant el temps que aquest s’allargui. Si alguna de les dues parts es salta algun dels punts pactats, s’estaria davant d’un incompliment del contracte, al qual es podria donar per acabat, d’una manera automàtica.

Quines són les causes que motiven un trencament contractual?

En un primer moment, es pot pensar que, les causes que provoquen que un contracte de lloguer es doni per finalitzat abans del previst, poden venir originades només per l’inquilí; però no, si el propietari no compleix amb el que estipula, l’arrendatari també té la potestat de poder trencar la relació contractual.

Causes per a que ho finalitzi el propietari

Abans de conèixer les causes, has de saber que totes elles dependran del que s’hagi acordat abans de començar amb el lloguer.

Tot i que és una cosa evident, mai està de més recordar-ho. El pagament de les rendes i dels subministraments és una de les obligacions més importants de l’inquilí. En el cas, que aquest aspecte no es compleixi, el propietari pot donar per acabat el contracte d’una forma automàtica. Al costat d’aquests punts, un altre punt fonamental són les obres en l’immoble. L’habitant d’un habitatge de lloguer no pot fer cap tipus de modificació, si no compta amb una autorització per escrit; en cas de realitzar-se sense permís, es pot donar per resolt l’acord.

Altres de les causes que poden motivar la fi del lloguer són subarrendar l’habitatge, si no es té l’autorització escrita en el contracte de l’arrendador; i no pagar la fiança en el moment d’entrar a l’immoble, ja que, segons exposa la Llei d’Arrendaments Urbans, el seu pagament és inexcusable. A més, el propietari pot recuperar la seva casa, sempre que la vaig necessitar ell, un familiar de primer grau de consanguinitat o el seu cònjuge (en cas de sentència ferma de divorci); avisant amb dos mesos d’antelació i ocupant l’immoble en els tres següents mesos a la marxa de l’inquilí.

Causes per a que ho finalitzi el llogater

Com hem explicat, el propietari també pot caure en un incompliment del contracte de lloguer, i que l’inquilí el doni per finalitzat. Entre els principals motius destaquen: que el propietari no realitzi les tasques de reparació perquè el immoble compleixi amb les condicions bàsiques d’habitabilitat; que es dificulti l’ús i gaudi d’aquesta; i si es compleix el temps mínim, requerit per la llei, amb una penalització en la fiança.

Sempre per escrit

Com saps, les paraules se les emporta el vent, per això, per evitar possibles discrepàncies futures, encara que no és obligatori, el recomanable és deixar tots els punts pactats per escrit. D’aquesta manera, tots dos podreu recórrer a ell, en cas de dubte.

Segueixes tenint dubtes respecte amb l’incompliment del contracte? Escriu-nos!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.