Quin és el termini de preavís per no renovar un contracte de lloguer?

El començament i el final d‟un contracte de lloguer són els moments més complexos de tot el procés d‟arrendament. Sobretot quan finalitza s’han de fer diversos passos, com ara la comprovació de l’estat de l’habitatge, la devolució de les claus i de la fiança, etc.

Com evitar la tàcita renovació

Però el més important perquè el final d’un lloguer es produeixi sense inconvenients és que el propietari hagi respectat els terminis de preavís, és a dir, que hagi informat l’inquilí que no vol renovar el contracte de lloguer en el temps i la forma que estipula la llei. Si no fos així, s’aplicaria la pròrroga tàcita per períodes d’un any i fins a un màxim de tres anys. Per tant, ens trobaríem amb un lloguer que, al capdavall, té una durada de vuit anys.

Quins són els terminis d’avís per a propietari i llogater

Perquè això no passi i puguem finalitzar l’arrendament a la data de venciment del contracte, des del març del 2019 la norma estipula que el propietari ha d’avisar l’inquilí amb quatre mesos d’antelació. Per la seva banda, aquest darrer ha d’avisar el primer amb un temps de dos mesos.

Pel que fa a la manera com s’ha de fer l’avís, hi ha un model de finalització de contracte que es pot descarregar i que ja està llest perquè s’introdueixin les dades d’una banda i l’altra.

Es pot finalitzar un contracte abans de la data que marca?

Si l’inquilí abandona l’habitatge abans d’hora, la Llei d’arrendaments urbans estableix que ha d’indemnitzar el propietari per la part proporcional d’una mensualitat per cada any que quedi de contracte. Ara bé, això ha d’aparèixer clarament en aquest contracte.

D’altra banda, el propietari podrà donar per finalitzat el contracte abans de la data si s’han incomplert les condicions pactades, com ara impagaments, activitats no permeses, mascotes no autoritzades, etc.

És important saber que el propietari pot finalitzar el contracte en qualsevol moment si necessiteu l’habitatge per a ús propi o el vostre excònjuge, avisant amb dos mesos d’antelació.

Si tens més dubtes sobre aquest tema, no dubtis en contactar amb nosaltres a info@alquilerseguro.es i t’ajudarem en allò que necessitis.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.