QUINA POTÈNCIA DE LLUM HE DE CONTRACTAR AL MEU PIS DE LLOGUER?

Com en són d’importants els subministraments en un habitatge de lloguer! i encara més donar-los correctament d’alta. Com saps, en Lloguer Segur, tots els habitatges tenen els subministraments (aigua, llum, gas) donats d’alta. Però a l’hora de contractar-los, com encertar amb la potència correcta per al teu habitatge? Dediquem aquesta entrada especial a la llum i et donem els millors consells perquè fixis la potència segons les necessitats de l’habitatge. Alerta!

COM CALCULAR LA POTÈNCIA DE LLUM QUE NECESSITO?

Abans de res, has de saber que és important ajustar la potència elèctrica a les necessitats de l’habitatge de lloguer. D’aquesta manera evitaràs, en la mesura del possible, contractar més quilowatts (kWh) i amb això, aconseguiràs que  la factura de la llum es redueixi  i així poder estalviar.

Si necessites saber si al teu habitatge de lloguer tens la potència de llum necessària, en primer lloc, has de prendre en consideració el nombre d’electrodomèstics  que hi ha instal·lats a l’immoble. Així mateix, també és important prestar atenció a l’ ús  que els donem i la quantitat de persones que hi resideixen a l’habitatge de lloguer. Per exemple, l’ús de rentavaixelles no és el mateix si viu una persona sola, que si el domicili l’habiten quatre.

En funció de les teves necessitats, el nombre d’habitants i l’ús que donis als electrodomèstics i aparells elèctrics, podràs determinar la potència mínima a contractar al teu habitatge de lloguer. D’altra banda, sempre és important consultar el butlletí elèctric, i si són les seves indicacions les que ens recomanen contractar una major potència o, per al contrari, ens informa que es redueixi el nivell de kWh.

CANVIS DE POTÈNCIA DE LA LLUM, COM ES FAN?

És molt important que revisem i comprovem que tenim contractada la potència de llum necessària en el nostre pis de lloguer, ja que si és superior al necessari, gastarem més del que seria desitjable i si, per contra, és inferior, patirem incomoditats com que salti la llum cada dos per tres.

Per saber si tens la potència de llum correcta, i estalviar uns calerons a la factura, tenim un truc infal·lible, encén tots els electrodomèstics del teu habitatge. En cas que l’interruptor de control de potència (ICP) tarda a saltar o no arribi a apagar-se, és que tens més kWh dels que demandes.

Com et comentàvem, els electrodomèstics són claus per determinar la potència de llum a contractar , per això és important saber el consum de cada un i així podrem calcular si necessitem baixar o pujar la intensitat en el nostre pis de lloguer:

Calefacció elèctrica: 1 – 2,5 kW.

Rentavaixelles: 1,5 – 2,2 kW.

Rentadora: 1,5 – 2,2 kW.

Forn: 1,5 – 2,2 kW.

Cuina vitroceràmica: 0,9-2 kW.

Aire condicionat (cada aparell o split) 0,9 – 2 kW.

Microones: 0,9 – 1,5kW.

Calefacció baix consum: 0,4-0,8 kW.

Frigorífic: 0,25-0,35 kW.

Televisor: 0’15 – 0,4 kW.

A l’hora de realitzar un canvi de potència , hem de contactar amb la companyia subministradora i informar de la nostra intenció. El canvi de potència, si és per a reduir,  no té costos , encara que la distribuïdora podria cobrar una quantitat mínima en concepte d’adaptacions tècniques. Per contra, si el que es requereix és pujar la potència, llavors sí que hem d’abonar i pagar a la distribuïdora els drets d’extensió. Així mateix, hauràs de fer front a el pagament de les taxes d’accés a la potència sol·licitats. És per tot això que és molt important que analitzem i estudiem correctament quina potència necessitem en el nostre pis de lloguer, ja que si la baixem i després no és suficient, la capacitat d’estalvi que vas aconseguir, la perdràs a l’haver-la de tornar a pujar.

D’altra banda, el consum responsable i eficient ens ajudarà a mantenir les nostres factures a ratlla sense haver d’alterar el canvi de potència ni pujar-la. Pràctiques tan senzilles com apagar electrodomèstics o llums quan no es fan servir o instal·lar bombetes led, ens ajudarà en la nostra tasca d’eficiència.

Esperem que us serveixin els nostres consells per fixar la potència correcta del teu habitatge de lloguer. Tens algun dubte? No dubtis en preguntar-nos!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + 10 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.