Tips bàsics per al propietari i l’inquilí en el lloguer d’un inmoble

A l’hora de llogar un habitatge, tant els inquilins com els propietaris, és molt important que disposeu d’unes nocions bàsiques sobre diferents aspectes del procés d’arrendament. Si compteu amb elles, el rastreig per trobar un immoble on instal·lar-se o la recerca de l’inquilí perfecte serà bufar i fer ampolles. Molt atents a aquests tips, t’ajudaran enormement.

Propietaris

-Coneix el teu lloguer

Un cop elaborat l’anunci de l’habitatge, que inclogui les fotos pertinents, seran molts els llogaters que s’interessin. Mai has de refiar-te de les primeres impressions, ja que pots emportar-te una sorpresa molt poc agradable. Una vegada que l’interessat s’hagi posat en contacte amb tu has de conèixer la seva situació econòmica-laboral i saber si ha tingut qualsevol tipus d’incident en un arrendament previ. Una vegada que comprovis que està tot correcte, ja pots començar els tràmits per redactar el contracte.

-Redacta un contracte

Encara que segur que ja t’ho imagines, però sempre està bé recordar la seva importància. Un cop realitzats els tràmits previs, recordaràs amb la teu inquilí els punts bàsics pels quals es regularà el temps que s’estengui el lloguer. Amb el pas del temps les coses es van oblidant, perquè no hi hagi cap tipus de problema o desavinença, amb el pas del temps, el fonamental és redactar un document que contingui totes les clàusules que s’han acordat.

-Assessorament professional

En el moment que et plantegis llogar l’habitatge, la solució més efectiva i segura és que rebis l’assessorament d’un professional del sector immobiliari del lloguer. Des de Lloguer Segur, els nostres experts t’ajudaran, des de la recerca de l’inquilí, durant tot el procés. D’aquesta manera podràs trobar a l’inquilí perfecte en el menor temps possible i amb totes les garanties possibles.

Inquilins

S’estableix un pressupost

Abans de posar-te a buscar un habitatge on instal·lar-te, has de valorar quin pressupost tens disponible per destinar a l’immoble. El nostre consell és que aquesta despesa no superi més del 30% del total dels teus ingressos; el motiu no és altre que la solvència per poder fer front a tots els pagaments derivats de l’arrendament, mai se sap si el nombre de factures podrà créixer.

-Tot per escrit

Igual que els hi diem als propietaris, per evitar que les paraules se les porti el vent, plasma en un document tots els punts que has acordat amb el teu propietari. Així, sempre podràs recórrer a ell quan alguns dels punts no es compleixin tal com estava establert.

Explica’ns més tips rellevants a l’hora de llogar un habitatge.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

six + 15 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.