5 tips que t’ajudaran a entendre els contractes d’arrendament

El dia en que et poses, bolígraf en mà, a signar el contracte d’arrendament és el dia crucial. És imprescindible que comprenguis i coneguis què vol dir cada clàusula, cada punt i cada concepte. Després d’haver-lo llegit i comprès, toca signar. Vols comprendre a la primera els contractes d’arrendament? Atents a aquests 5 tips per aconseguir-ho!

contracte d'arrendament

Llei d’Arrendaments Urbans

És la clau de tot. La LAU regula el lloguer, per la qual cosa és molt important que tinguis unes nocions bàsiques de la mateixa si vas a convertir-te en propietari o inquilí. Recorda que un contracte de lloguer sempre ha d’estar escrit d’acord amb la legislació vigent i que en la llei trobaràs totes les claus per saber el que necessites sobre el lloguer.

Llegir a ulls clucs

No val amb llegir per sobre, per conèixer els teus drets i obligacions despresos de la signatura del contracte has de llegir i rellegir. No et deixis cap punt oblidat, ves punt per punt fent una parada a cada clàusula. No tens pressa, és important repassar els contractes d’arrendaments tantes vegades com calgui.

Pregunta

No tinguis objeccions a l’hora de preguntar. Com més explicacions més clar quedarà tot. En el moment de la signatura planteja tots els dubtes que tinguis, propietari i inquilí necessiteu d’una comunicació fefaent que faciliti tot el procés de lloguer. Deixeu clar què correspon a qui des del principi i serà bufar i fer ampolles.

Fes-te un resum

Pot ser que quan arribi l’hora de signar no recordis les preguntes que volies fer. És recomanable que et presentis a la cita amb tots els dubtes que ronden el teu cap anotades, així no t’oblidaràs de res. Què passa després de signar els contractes d’arrendament? El mateix, serveix-te de paper i boli i anota els drets i obligacions que et corresponen. La memòria juga males passades i així el tindràs sempre present.

Assessorament professional

El millor és optar per professionals que t’ajudin en tot el procés. Sempre tindràs a la teva disposició a un expert per resoldre dubtes o recolzar-te en qualsevol situació. Deixa de banda les grans preocupacions, amb Lloguer Segur dormiràs com un nadó, perquè nosaltres ens encarreguem de que entenguis a la perfecció els contractes d’arrendament.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.