Alquilar casa meva per rodatges, surt a compte?

En ocasions, alguns propietaris ens pregunten si és convenient llogar els seus habitatges per a rodatges. El nostre consell sempre és el mateix: no. Tot i que és normal que la gent somiï tenir una ‘casa de pel·lícula’ i guanyar uns diners extres, molts no saben que convertir un pis en un set de gravació pot ocasionar greus desperfectes i problemes legals. A Lloguer Segur t’expliquem els inconvenients de llogar la teva casa per a un rodatge.

lloguer rodatges

Alt risc de patir desperfectes

Si llogues la teva casa per a un rodatge, has de ser conscient que a casa teva hi entrarà un equip de no menys de 20 o 30 persones que manipula equips pesats, i que és comú que es produeixin desperfectes. Parets fregades, portes i vidres trencats, terres ratllats o simplement brutícia són efectes secundaris bastant habituals en un enregistrament. Així mateix, has de saber que és probable que l’equip de rodatge canviï la decoració o l’ordre dels mobles del teu pis i, encara que estiguin obligats a deixar-ho tot tal com el van trobar, no sempre és així.

Les possibilitats de patir danys s’incrementen en pisos de menys de 90 metres quadrats a causa de la manca d’espai, ja que els equips de rodatge estan acostumats a gravar en localitzacions àmplies.

Tràmits burocràtics

Llogar casa teva per a un rodatge implica algunes molèsties burocràtiques que no patiràs si optes per la gestió professional d’un lloguer tradicional a un inquilí. Hauràs de signar un contracte de lloguer amb la productora i, sobretot, una assegurança que cobreixi tots els danys que es puguin ocasionar durant la filmació, que pot durar des de dies fins a mesos. Tindràs, a més, de ser molt acurat per triar una cobertura que cobreixi tots els supòsits possibles i no acabar afrontant tu els costos d’alguna reparació.

Risc de elevades factures de subministraments

Els rodatges solen comptar amb un ampli i costós equip tècnic que, tret que hagis acordat una altra cosa, es connectarà directament a la xarxa elèctrica des de casa. La factura, per tant, t’arribarà a tu i pot arribar a ser molt elevada, especialment en rodatges llargs. També poden disparar-se altres factures com la de l’aigua, tenint en compte que més de 30 persones ‘habitaran’ casa teva durant 8 o 10 hores de cada dia de rodatge.

Ingressos irregulars

Arrendar el teu habitatge per a rodatges és una activitat ocasional i esporàdica, al contrari que el lloguer tradicional a un inquilí per a habitatge habitual. Mentre que els enregistraments poden durar des d’un dia fins a uns pocs mesos, els contractes de lloguer tradicionals duren, com a mínim, tres anys, i et reportaran ingressos mensualment.

Exposició a impagaments

Finalment, un servei de gestió professional del lloguer a un inquilí, com el que ofereix Lloguer Segur, et garantirà el cobrament puntual de la teva mensualitat el dia 5 de cada mes, una seguretat amb la qual no podràs comptar si esculls llogar casa teva per rodatges.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 − two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.