Com decorar un passadís estret en el teu pis de lloguer

Com decorar un passadís estret en el teu pis de lloguerPotser els passadissos són una de les zones més complicades per decorar i la més cridanera de cara a les visites que rebem. El passadís de qualsevol habitatge es sol caracteritzar per tractar-se de zones de pas i poc acollidores, fosques i fins i tot una mica fredes. Però, seguint algunes pautes i consells podem construir un espai renovat, cridaner i amb molta personalitat, pren nota!

 

La primera impressió ho és tot i en un pis de lloguer es té només que entrem per la porta. El rebedor i el passadís d’un pis són el primer en el que fixem la nostra atenció i el que ajuda a entendre el nostre estil i fins i tot els nostres gustos.

A l’hora de decorar un passadís estret és molt important que determinem bé l’espai que tenim i ser el més funcionals possibles. Per a això, caldrà mesurar bé i estudiar les característiques i dimensions. Un cop definit això, la decoració de passadissos admet una infinitat d’opcions que van des de pintar a col·locar paper, frisos, penjar quadres o objectes, posar mobiliari ….

Pren nota d’aquests consells per començar amb bon peu la decoració de passadís del teu pis de lloguer :

  • Cerca la continuïtat amb l’estil i decoració de la resta d’estades de la casa.
  • Intenta ser pràctic i usar mobiliari d’emmagatzematge que et permeti guardar i ordenar, però sense que aquests suposin un obstacle al pas.
  • Aplica colors brillants, clars i mai foscos, aportaran lluminositat.
  • Cuida la llum i suma punts de llum.

Com pintar un passadís estret i encertar

Decorar un passadís estret és tot un repte, però la pintura és una gran aliada per transformar-lo. Consultant amb especialistes en decoració, l’últim de cara a pintar és integrar el passadís amb la resta de les estances de la casa, en la mesura del possible si el teu estil és clàssic, aposta per una continuïtat de colors.

Quant als colors més demandats, si el passadís del teu pis de lloguer és estret i fosc i vols crear sensació d’amplitud, els millors són el blanc i les tonalitats pastís, mai fallen i aportaran volum i llum.

D’altra banda, si el que busques és crear un efecte visual les ratlles són el teu. Si apostes per ratlles horitzontals aconseguiràs profunditat i amplada, si les poses verticals faràs que el passadís sembli més alt. Una altra tendència en alça pel que fa a pintura de passadissos és aplicar combinacions de colors per aconseguir harmonia sense que la zona sembli avorrida.  

Accessoris per decorar passadissos estrets

Si vols que el teu passadís estret ofereixi major amplitud, els miralls són un essencial. És igual la mida, forma i combinació, només amb utilitzar-los crearàs un efecte òptic de grandesa. Altres apostes molt utilitzades en decoració de passadissos són els quadres, de diferents mides i formes, els murals de fotos, penjadors de paret i fins i tot lleixes d’emmagatzematge.

Millora la il·luminació

Habitualment els passadissos no disposen d’il·luminació natural pel que requereixen d’una bona il·luminació artificial. Si un corredor ja és de per si estret, semblarà més petit si té poca llum natural i està mal il·luminat de manera artificial. Per aconseguir claredat a més de la color de les parets, intenta utilitzar una llum freda, que aporta volum i que aquesta sempre sigui directa, per així evitar ombres i racons foscos. Les llums de paret col·locades a l’altura apropiada i els focus de sostre encastats són elements decoratius ideals que a més t’ajudaran a il·luminar millor el passadís.

Mobiliari funcional

Recorda que, si vols decorar un passadís estret i faràs servir mobles, aquests han de complir unes característiques bàsiques com són que siguin poc aparatosos, és a dir, estrets i que no obstaculitzin el pas. El més habitual és utilitzar mobles auxiliars, així com bancs, sabaters i tots aquells que permetin l’emmagatzematge.

Transforma el passadís estret del teu pis de lloguer amb aquestes idees i dóna un toc de personalitat i originalitat al teu habitatge. T’has agradat les nostres idees, vols compartir les teves? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 2 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.