Com emmagatzemar aliments durant el confinament en el teu pis de lloguer

En les darreres setmanes hem viscut com moltes persones s’han llançat a la babalà als supermercats a comprar sense solta ni volta per emmagatzemar aliments a casa seva. Aquesta mesura no és correcta per diversos motius, el primer perquè en cap moment estarem desproveïts, el segon, perquè hem de pensar en les altres persones que també necessiten determinats productes i el tercer, per la caducitat, l’emmagatzematge i el consum responsable. Per evitar aquest tipus de situacions avui portem les claus per emmagatzemar aliments en un pis de lloguer i opcions de compra molt interessants.

¿QUÈ COMPRAR DURANT LA QUARANTENA?

El primer és que ni està bé que comprem compulsivament com si no hagués demà, ni tampoc que fem compres reduïdes de dia a dia, que ens vaig obligar a sortir al carrer més del compte, per tant, l’ideal és comprar el necessari per estar uns quants dies sense haver de sortir de casa. Dit això, abans de sortir a comprar:

  • Revisem el que necessitem.
  • Fem una planificació dels àpats i sopars que anem a cuinar a la setmana.
  • Escrivim una llista de la compra només i únicament amb el que necessitem i que es tracti de productes de primer necessitat.

Amb tot organitzat en llistats, seràs més fàcil saber que necessitem, trobar-lo al supermercat i per tant, reduir el temps fora de casa.

Ara bé, ¿quins productes són els millors per tenir en un habitatge de lloguer?, ¿Millor frescos o conserves? Resolem ja aquest dubte.

PRODUCTES QUE COMPRAR A LA QUARANTENA

L’important és tenir una dieta sana i equilibrada, per tant com comentàvem abans, és imprescindible tenir planificats els menús setmanals. Per aconseguir menjar sa, haurem de alternar producte fresc amb conserva i congelat. Però què és el que no pot faltar a la nevera del meu pis de lloguer?

CONSERVES

Sempre en són d’interessants les pastes, arròs, llegums, sardines, tonyina, espàrrecs, fruita seca, sopes …. Totes aquestes varietats a més de sanes són resistents i tenen una caducitat molt àmplia.

FRUITES I VERDURES

Variades i en funció del gust, el problema és que solen ser fresques, encara que també podem trobar-ne opcions congelades i en conserva. No pot faltar-ne a la nostra nevera i hem de consumir al menys 5 peces de fruita i verdura a el dia.

LÀCTICS I OUS

Alerta, perquè molts un cop oberts necessiten refrigeració i són delicats. Tots els productes indiquen una data de caducitat i recomanació de consum que hem de seguir a peu de la lletra. Pel que fa als ous, aquests tendeixen a durar aproximadament uns 30 dies.

CARNS I PEIXOS

Si optes per fresc, saps que previament hauràs de consultar al carnicer i al peixater la possibilitat de congelar. A l’hora de congelar, és important ser organitzats i fins i tot fer-se un llistat del que anem guardant per saber què tenim. A més, sempre el producte ben protegit i si pot ser de manera individualitzada, d’aquesta manera serà més senzill saber què volem treure, que necessitarem i per tant desaprofitar menys menjar.

GESTIONAR EL REBOST DEL TEU PIS DE LLOGUER

A l’hora d’emmagatzemar en el nostre pis de lloguer hem de seguir una lògica comuna:

  • Productes frescos i congelats, refrigerats.
  • Conserves sempre en llocs frescos, secs i allunyats de la llum solar. Recorda que mai han d’estar prop de substàncies perilloses o de productes de neteja.

D’altra banda hem d’aplicar la regla essencial que s’aplica en el món de la logística, és a dir, la regla FEFO (First Expired, Forst Out) que vindria a ser que el primer que caduca és el primer que hem de consumir.

Siguem responsables amb les compres i intentem no malgastar aliments. Ara més que mai, hem d’estar junts i seguir aquests consells de compra, emmagatzematge i conservació d’aliments al teu habitatge de lloguer.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.