Com és el procés de llogar un habitatge?

Vull llogar un habitatge, com puc fer-ho? Quina zona trio? Com trobo el millor preu? Aquestes preguntes i moltes altres són les preguntes que sorgeixen a aquelles persones quan es decideixen a arrendar una casa per primera vegada. En aquesta entrada us proposem diversos suggeriments perquè el procés us sigui més fàcil i així trieu l’immoble que més s’adapti a les vostres necessitats.

procés llogar habitatge

Quin habitatge trio?

A l’hora de triar un immoble per viure en lloguer hem de tenir en compte diversos factors que compleixin les nostres necessitats. Aspectes com la mida de la casa, la seva ubicació, l’estat de l’habitatge o els serveis comunitaris; són requisits imprescindibles a tenir en compte durant el procés de selecció.

Quin és el meu pressupost?

El preu del lloguer és un altre punt molt important que hem de valorar. Encara que sempre podem mudar-nos a un altre habitatge, el nostre consell és que el cost de l’arrendament no superi el 33% de la nostra nòmina. Així mateix, hem de tenir en compte que quan signem el contracte hem de pagar una fiança al propietari, a més de pagar tots els mesos els subministraments.

Com ha de ser el contracte?

Encara que s’arribi a un acord verbal, no és el més recomanable ja que les paraules se les emporta el vent. El més aconsellable a l’hora de llogar un habitatge és redactar un document on s’especifiquen les clàusules acordades, així com la durada d’aquest, sempre d’acord amb la LAU.

També has de saber que el contracte d’arrendament té una durada mínima d’un any. Si per necessitats has d’abandonar l’habitatge abans ho podràs fer transcorreguts sis mesos però amb una penalització en la devolució de la fiança.

Altres aspectes a tenir en compte

Una vegada que has seleccionat l’habitatge tingues en compte altres aspectes. Assegura’t que l’arrendador és el propietari de l’habitatge, el pots comprovar sol·licitant les escriptures o l’últim pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI). A més, també has de comprovar que l’habitatge tingui en vigor el certificat d’eficiència energètica i demanar-li una còpia d’aquest al propietari.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − 8 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.