Com fer anar maons d’obra vista per a la decoració?

Els maons d’obra vista són tendència en la decoració de cases i no és per menys, el seu toc modern, industrial i també rústic fa que els habitatges que opten per ells siguin originals i diferenciadors. Avui t’expliquem com afegir aquest element al teu pis de lloguer.  

MAÓ A LA VISTA: UN MUST EN LA DECORACIÓ DE CASA TEVA

Les tendències sempre tornen, un exemple d’això són les parets de maó a la vista, cada vegada més freqüents en la decoració d’habitatges. Aquesta tendència, relacionada tradicionalment amb l’estil industrial, on els acabats no cobraven la principal importància, cada vegada guanya més adeptes i és que la seva senzillesa no està renyida amb l’elegància i el disseny.

Durant els anys 50 i 60 les parets de maó d’obra vista van ser les grans protagonistes dels habitatges de New York i la seva aplicació va derivar en el que avui coneixem com decoració industrial . Amb el pas dels anys, aquests van anar desapareixent en detriment d’altres tendències, fins a l’actualitat, on tornen a cobrar protagonisme en la decoració d’interiors.

COM CONSTRUIR UNA PARET DE MAÓ D’OBRA VISTA?

En primer lloc, has de saber que les rajoles que es fan servir per a aquest tipus de parets són els que s’utilitzaven fa 50/60 anys en la construcció d’habitatges i que aquests solen ser habitual trobar-los en els murs de càrrega de l’habitatge. Per tant, si la teva casa és de construcció recent, segurament no els tinguis, de tota manera, no et desanimis, perquè hi ha altres possibilitats per posar-los.

Quant als habitatges de construcció antiga, per treure a la llum una paret de maó d’obra vista, et caldrà eliminar l’enguixat i gotelé, un treball que et recomanem que ho faci un professional, per molta ma trencada que tinguis, sobretot per evitar problemes de fuites de calor. D’altra banda, és important que abans de posar-te mans a la cosa, seleccions bé la zona que t’interessa descobrir, parets senceres, només un mur o potser una petita franja o sanefa, sempre al teu gust, però abans de res amb les idees clares.

Un cop descobert el maó, caldrà segellar-bé perquè la paret no perdi l’aïllament tèrmic i acústic essencial, i retocar en totes aquelles zones on pugui haver-hi més imperfeccions amb guix. A més, pots variar i jugar amb el color si l’original et sembla molt agressiu pintant de blanc per donar-li un toc nòrdic o de tonalitats fosques si ets més atrevit.

I què fer a les cases que no en tenen d’origen? Fàcil optar per solucions artificials. Podeu fer servir des vinils, paper pintat, plaquetes …. Idees fàcils d’aplicar i netes que té un resultat molt natural i que pots fer tu mateix.

Alerta! Recorda que qualsevol modificació que vulguis fer sobre l’habitatge sempre ha de ser consultada amb la propietat i aquesta ha de donar el seu vistiplau. A més, a l’hora de finalitzar el contracte de lloguer, haurem de lliurar l’immoble en el mateix estat en què va ser llogat.

IDEES DE DECORACIÓ PER A PARETS DE MAÓ VIST

Quan descobrim una paret de maó vist l’objectiu decoratiu és que aquesta sigui la gran protagonista de l’estada per la qual cosa l’ideal és que quedi els més lliure possible perquè pugui destacar. No obstant això, quan es tracta de zones àmplies podem personalitzar-les i afegir-li algun element decoratiu que la faci encara més especial. Aquí et deixem algunes idees:

  • Quadres: Grans o petits però especiats i sense sobrecarregar la zona
  • Miralls: Ideals per tapar desperfectes, es deixen estimar especialment els de grans dimensions.
  • Llums: Col·loca petites llums penjades que ofereixin llum indirecta, també queden molt bé si fas servir grans focus que donaran un toc industrial a l’estada.
  • Baldes: Encara col·locades de manera estratègica amb les que pots convertir part de la paret en una prestatgeria de llibres.

T’atreveixes amb l’estil industrial i les parets de maó vist en el teu pis de lloguer? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × one =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.