Com puc esbrinar l’etiqueta energètica del meu pis de lloguer?

A hores d’ara, molts ja sabreu que un requisit fonamental per posar un habitatge en lloguer, és disposar del certificat energètic, però quins passos he de portar a terme per conèixer l’etiqueta energètica de l’habitatge? T’ho expliquem tot en aquesta entrada.

certificat energètic

Contacta amb un tècnic certificador autortitzat

En primer lloc has de saber que l’emissió de l’etiqueta energètica no la pot expedir qualsevol persona. Si vas a llogar o vendre el teu habitatge, has de contactar amb un tècnic certificador autoritzat que pugui gestionar la realització de la mateixa.

Si encara no tens l’etiqueta energètica del teu habitatge, a Lloguer Segur dins la nostra gestió integral del lloguer, t’ho tramitem.

Inspecció de l’habitatge

Un cop contactat amb el tècnic, el següent pas és la inspecció de l’habitatge. Aquest procés, el realitza in situ el certificador i en ell té en compte elements com a superfície, envoltant, buits, instal·lacions, orientació de l’habitatge, etc.

Un cop recollides totes les dades, es bolquen en un programa reconegut i aprovat pel Ministeri d’Indústria i s’obté el certificat amb la seva corresponent valoració.

Registre del certificar energètic

Arriba el moment de registrar el certificat energètic. Aquest procés, encara que es pot realitzar de manera telemàtica, és força complex i tècnic, pel que sempre recomanem que sigui el mateix certificador el que el realitzi. En finalitzar el registre, és quan s’obté l’etiqueta energètica de l’habitatge.

Per promocionar, en qualsevol plataforma, l’immoble en lloguer, és obligatori que s’indiqui la valoració que es reflecteix en l’etiqueta energètica. Recorda que la valoració energètica de l’habitatge es mesura en lletres que van des de la A, sent la més eficient, a la G, el eficiència és la més baixa.

Tens algun dubte sobre l’etiqueta energètica? Te la resolem!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + eight =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.