Compartir un pis de lloguer, pros i contres

La inestabilitat economia empeny a molts inquilins a haver de compartir pis. Un sistema d’estalvi i repartir despeses que a la llarga, pot resultar beneficiós, però que es pot fer difícil pel que fa a convivència. És interessant compartir pis de lloguer?

AVANTATGES D’UN PIS DE LLOGUER COMPARTIT

-És més fàcil fer front a les despeses

Si li preguntes a qualsevol persona que comparteix pis de lloguer, per què ho fa, el motiu número u que et donarà, és l’economia. Divideixes en despeses en la renda, llum, aigua, gas … i si t’organitzes, també en el menjar, el que et permet estalviar mes a mes.

-Sempre tens companyia

Si ets d’aquestes persones que detesta la solitud, un company de pis de lloguer pot ser la solució, a més les hores de convivència i el tracte, pot convertir-vos en els millors amics.

-Comparteixes tasques

Ja no ets tu el que s’ha d’encarregar de tota la casa. Normalment entre companys de pis, es reparteixen els quefers diaris i s’estableixen normes de convivència.

-Aprens a conviure

Et fas més sociable, coneixes altres formes de ser, entendre la vida … i aprendre a organitzar-te amb una persona, que en un principi, és una desconeguda per a tu.

DESAVANTATGES DE COMPARTIR UN PIS

-Adéu a la intimitat

En un pis de lloguer compartit sempre és difícil tenir moments d’intimitat, ja que normalment a la casa sempre hi ha algú i has d’acabar tancant a l’habitació per trobar la pau que anheles.

-Problemes de convivència

Que si ….

– “Et tocava fregar a tu avui”

– “Que no em toca a mi, que et toca a tu ….”

– “Baixa les escombraries que està que desborda”

– “Jo la baixi ahir, veu el teu”

Un petit exemple del difícil que és viure amb una altra persona i evitar els conflictes.

-Ordre i neteja

Moltes vegades passa, en els pisos de lloguer compartits, que el concepte de neteja d’un, difereix de la de l’altre i més del mateix pel que fa a l’ordre.

-Companys poc complidor

El principal por a l’hora de compartir pis de lloguer, és que el company que semblava ser el millor, deixi de complir les seves obligacions de pagament i al final et vegis tu, complint per ell i per tu.

Avui dia, la gran oferta en el mercat de lloguer, permet ajustar el pressupost sense necessitat de compartir pis de lloguer, però en tu deixem la responsabilitat de decidir si vols aventurar a compartir pis o viure pel teu compte 😉

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 17 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.