Consells per a evitar llogaters morosos

Quan decideixes llogar un habitatge, segur que et venen al cap nombroses preguntes a les que vols donar una resposta ràpida. Habitualment, una d’elles és: I si el meu inquilí no em paga? No t’atabalis, pots evitar fàcilment aquesta situació. Com? T’expliquem diversos consells útils perquè puguis evitar inquilins morosos al teu habitatge. ¡Presta molta atenció!

inquilins morosos

Coneix al llogater

Sempre diuen que les primeres impressions ho diuen tot, però, atent! No et deixis portar per les aparences i preocupa’t per conèixer profundament l’inquilí que s’ha interessat per el teu habitatge. Per dur a terme aquest procés, és molt important que et cercionis de la situació econòmica i laboral del possible llogater, perquè puguis saber si aquest té les garanties suficients per complir les seves obligacions, com el pagament de les rendes i els subministraments.

També, perquè puguis comprovar si ha tingut problemes previs en altres lloguers, és recomanable que consultis qualsevol base de morosos, com Fimiberica, l’única base amb dades relacionades amb el lloguer. D’aquesta manera, podràs saber ràpidament si va tenir algun impagament en el passat, i et donarà moltes pistes sobre el tipus d’inquilí que és.

Signa un contracte

Després d’haver pres les mesures preventives necessàries i ja hagis triat a l’inquilí que més garanties de solvència i fiabilitat t’aporta, és més que recomanable que signeu les dues parts un contracte d’arrendament. En el document que regularà el lloguer, entre altres qüestions, has d’especificar les obligacions monetàries a les que ha de respondre l’inquilí. Així, no sorgiran dubtes i, en cas d’impagament, podràs demostrar més fàcilment davant d’un tribunal el deute.

Les clàusules pactades per ambdues parts també es poden acordar de forma verbal, però aquesta fórmula pot ocasionar més problemes, perquè no està gens escrit, i ja saps: les paraules se les emporta el vent.

Comunicació Fefaent

Com saps, la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) estableix una sèrie determinis i procediments obligatoris quan es vol llogar un habitatge. Per això, has d’estar molt pendent de sol·licitar la fiança, i ingressar-la en l’administració corresponent. Així mateix, t’aconsellem que tinguis unes nocions bàsiques sobre la llei vigent que regula els lloguers a Espanya.

Lloguer professional

Si vols comptar amb la major seguretat i garanties possibles, és més que recomanable que lloguis teu habitatge amb l’ajuda d’un professional del sector immobiliari dels lloguers. A Lloguer Segur, gràcies als estudis de solvència i fiabilitat que realitzem als inquilins, comptem amb una taxa de morositat del 0%, garantint a tots els propietaris el cobrament puntual de les seves rendes el dia 5 de cada mes.

Se t’ocorren altres mesures per evitar inquilins morosos? Comparteix-les amb nosaltres!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × one =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.