Estalvia més de 200€ a l’any amb l’electricitat del teu pis de lloguer

Sí, sabem que el titular d’aquesta entrada t’ha interessat i sí, pots estalviar més de 200 € en l’electricitat del teu pis de lloguer amb petits i senzills gestos. La factura de la llum, sempre en continua pujada, és potser una de les majors preocupacions a final de mes, però això acabarà si segueixes els nostres consells. Segueix llegint!

pis de lloguer

Informa’t de la tarifa i potència

El més habitual és que no coneguem la tarifa o potència de llum que tenim contractades en el nostre habitatge de lloguer. Mensualment o bimensualment, segons tinguem pactat amb la companyia administradora, ens arriba la factura de la llum amb tota la informació del nostre consum, a més de les característiques del que tenim contractat. Revisa bé que la despesa fas i que potencia tens contractada, moltes vegades es contracta més del que realment necessitem, i baixar la potència, suposa un gran estalvi de diners.

D’altra banda, hi ha avui en dia al mercat diferents i variades tarifes que s’adapten a les nostres necessitats: tarifa plana, discriminació horària … informa’t amb la companyia subministradora de les característiques de cadascuna i contracta la que millor s’adapti a les teves necessitats, per exemple, si no estàs durant el dia al teu habitatge de lloguer, potser t’interessi una tarifa de discriminació horària perquè a les nits posis rentadora, rentaplats …. I et surti més econòmic.

Ús adequat

Els electrodomèstics i l’ús que fem dels mateixos són un dels principals causants de l’import total de la factura de la llum en el nostre pis de lloguer. A continuació, podeu consultar els electrodomèstics que més consumeixen al llarg de l’any i com aconseguir ser més eficient:

Frigorífic (662 kWh)

  • Ajusta la temperatura tal com indica el fabricant en les seves recomanacions, mai per sobre ni per sota perquè la factura es ressentirà.
  • Evita obrir i tancar mil vegades la porta per treure o col·locar coses. Ni deixis la porta oberta.
  • Si no tens una nevera “no frots” treu amb freqüència el gebre.

Televisió (263 kWh)

  • Encén la televisió només si l’has de veure
  • Recorda apagar en el propi equip la tele sinó la utilitzaràs

Rentadora (255 kWh)

  • Evita omplir al màxim i utilitzar programes amb altes temperatures.
  • Posa-la en les hores clau segons la tarifa que tinguis contractada.
  • Neteja les pelusses del filtre i del condensador.

Assecadora (255 kWh)

  • Posa-la sempre plena, mai peces soltes.
  • Utilitza programes curts i d’estalvi.

Rentaplats (246 kWh)

  • Intenta utilitzar els programes Eco.
  • Neteja el filtre amb freqüència.
  • Evita les mitjanes càrregues perquè no estalvien tant com sembla.

Pla renove

Coneixes l’etiqueta energètica dels electrodomèstics de casa teva? Si són relativament nous segurament siguin eficients, però si tenen molts anys consumiran més. Per estalviar en l’electricitat del teu pis de lloguer, potser t’interessi fer un pla renove d’algun dels electrodomèstics i optar per aparells que ajudin a estalviar en la factura de la llum.

A l’hora de comprar nous electrodomèstics tingues en compte la següent classificació:

A +++, A ++ i A + Consum molt eficient

A i B Consum moderat

C i D Consum menys eficient

Tens trucs per estalviar en la factura de la llum? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 2 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.