La revisió del gas, qui s’ha de fer càrrec, inquilí o propietari?

Per assegurar el correcte funcionament de la instal·lació de gas, les companyies subministradores realitzen revisions de gas periòdiques per comprovar que tot va perfectament. Obligatòriament cal passar una inspecció completa cada 5 anys, però és molt convenient realitzar una anual de la caldera.

Qui ha de fer-se càrrec de les revisions de gas, propietari o inquilí?

Les petites reparacions que es necessiten fer com a conseqüència de l’ús ordinari de l’habitatge corresponen al llogater, tal com s’indica a l’article 21.4 de la Llei d’Arrendaments Urbans. En el cas de la revisió anual de la caldera no hi ha cap dubte, el llogater es farà càrrec. Però per a la revisió de gas completa, el més correcte és que propietari i inquilí arribin a un acord, depenent del temps que l’habitatge porti llogat.

En què consisteix la revisió?

A les revisions anuals, un operari de l’empresa distribuïdora comprovarà el funcionament i l’estanquitat de la caldera.

A la revisió de gas obligatòria de cada 5 anys es comprovarà l’estat de conservació de tota la instal·lació: caldera, comptador, canonades, claus …

No et deixis enganyar

La inspecció sempre es notifiquen per carta, a més es col·locaran cartells a la comunitat anunciant-ho amb 5 dies d’antelació, així que no deixis entrar a ningú a casa sense la identificació corresponent. A més, si no estiguessis a casa a l’hora de realitzar la visita l’empresa comercialitzadora es posarà en contacte amb tu per indicar-te una segona visita.

Finalment, recorda que el preu de la revisió se’t carregarà directament a la factura de gas, així que mai paguis en mà a l’operari que realitzarà la revisió de gas.

Propietaris i inquilins, és important comprovar el bon funcionament de la instal·lació. Amb una revisió de gas pots evitar-te molts problemes.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.