Mascotes en un pis de lloguer durant el confinament, que fer perquè estiguin bé?

Els que tenim mascota, especialment gos, sabem el complicat que està sent també per a ells l’estat d’alarma i no poder sortir com habitualment al carrer. Sí, podem passejar, però amb limitacions i restringint el temps, per tant, el animals tornen a casa nerviosos, amb una mica d’estrès i això ho acaben pagant en els nostres pisos. Avui analitzem com cuidar a les nostres mascotes en aquesta situació i què podem fer a casa amb ells, sempre cuidant l’immoble i respectant als veïns .

Els animals també es veuen afectats pel confinament provocat per la crisi sanitària del Covid19, per això és important tenir a hores d’ara una cura especial als nostres millors amics.

NOVES ORDRES

Si fins ara no havies tingut temps per ensenyar a la teva mascota ordres bàsiques, aquesta és la teva!. Com saps, hauràs de començar amb normes primordials amb “sit”, “plas” o “quiet” un cop assumides aquestes, pots començar amb noves ordres, que a més d’un joc per la teva mascota, suposaran una major facilitat en la convivència per a tothom.

Recorda que les mascotes són animals, per tant no cal humanizar-les, sinó donar-los les eines per conviure en conjunt . Per això, és molt important que les nostres mascotes segueixin unes ordres clares promogudes pel líder del grup, en aquest cas tu. Com bé saps, tot nou aprenentatge comporta temps, paciència i per descomptat molt reforç positiu.

Una mascota educada i ensinistrada és essencial en qualsevol habitatge, més encara en una vivenda de lloguer , ja que entre les nostres responsabilitats està cuidar i mantenir el pis de lloguer en perfecte estat.

JOCS A CASA

Segons la raça de gos que tinguis, hi haurà una necessitat de més o menys activitat. A hores d’ara els passejos i jocs al carrer estan limitats, en el primer dels casos i prohibits en el segon per això, si volem evitar que el nostre animal pateixi estrès i aclaparament ficat a casa, hem de dedicar-li temps i jugar amb ell.

Aquesta tasca és complicada dins d’un habitatge, si tenim jardí serà més senzill, però en cas de no ser així, haurem de tirar dels recursos que tinguem a l’abast, per això, et recomanem, buscar una zona de jocs dins de la habitatge , el més àmplia i buidada possible, podent ser el passadís un espai que permet més moviment i fins i tot algun trot que ajudi a l’animal a moure.

Evitar que les nostres mascotes pateixin estrès durant la quarantena en un pis de lloguer és clau de cara a la salut de l’animal i també per evitar problemes afegits com poden ser plors i lladrucs.

HIGIENE I PASSEJADES

Hem de tenir cura de la higiene de la nostra mascota després de tornar d’un passeig pel carrer. Com comentàvem les passejades han de ser curtes, fonamentalment el just perquè l’animal pugui fer les seves necessitats, i sempre prop de la zona de residència. Un cop tornem a casa, hem de tenir cura de la neteja , per això, haurem de netejar correctament les potes de l’animal, sempre que tornem del carrer i extremar la neteja, pel que fa a banys, a més de seguir rigorosament els calendaris de desparasitació de l’animal , per a això, consulta amb el veterinari.

CREA UNA ZONA PRÒPIA

La teva mascota ha de tenir dins del teu habitatge de lloguer una zona pròpia, seva, on tingui el seu llit, joguines i se senti còmode per descansar. Ara és un bon moment de construir el seu petit refugi . Hi ha centenars de proposta DIY que pots trobar per la xarxa, a més d’agrair crear aquest espai, serà un temps invertit en bricolatge i entreteniment.

Segueix els nostres consells i la teva mascota i tu conviureu d’allò més bé en un pis de lloguer . Tens trucs per a la cura de la teva mascota a casa? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen + eleven =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.