Pèl·let, la millor calor per el teu pis de lloguer?

El pèl·let des de fa un parell d’anys és el sistema de calefacció fetitxe per a aquells que busquen confort, qualitat i estalvi al seu pis de lloguer. Com us venim explicant des de les últimes setmanes, a l’hora d’escalfar una llar cal pensar bé les necessitats i característiques del pis. Si estàs pensant a instal·lar un pèl·let a casa, Atent! T’expliquem els avantatges i desavantatges.

Segur que molts en acudir a grans centre de bricolatge heu vist estufes de pellets, d’exterior o d’encastar, semblants als cassets de llenya. Aquest tipus de calefacció té una peculiaritat important, ja que fa servir com a combustible, petits cilindres de serradures premsat, un tipus de biomassa amb gran poder calorífic.

Avantatges

– Sistema de calefacció de fàcil maneig i automatitzada. Disposa de termòstat per controlar la temperatura ambient i segons el model d’estufa de sistema de seguretat

– Permet guanyar espai en els habitatges petites, ja que hi ha diferents mides d’estufa i fins i tot desplaçables i personalitzables.

La seva instal·lació és senzilla i pot fer-se interior o exterior.

El combustible, serradures premsat, no es fa malbé, contamina molt menys doncs emet fins a 10 vegades menys partícules fines i també menys CO2. A més, és entre dues i tres vegades més barat que els combustibles normals.

Desavantatges

– La inversió inicial és una mica més alta que amb altres tipus d’estufes o calefaccions, però surt rendible en poc temps ja s’estalvia en llum, gas o llenya.

– Necessita d’electricitat per connectar-se.

– Algunes estufes generen una mica de soroll.

Són recomanables per escalfar zones concretes, no per a espais molt grans.

I tu ¿quin sistema de calefacció prefereixes? Discriminació horària, calor blau, pellets … Explica’ns! En les properes setmanes us anirem desvetllant els avantatges d’altres sistemes.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + 8 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.