Perills que un lloguer sense contracte et poden comportar

No hi ha excuses, en el lloguer ha d’estar tot per escrit i d’acord amb la Llei d’Arrendaments Urbans. Saps els riscos que corres si optes pel lloguer sense contracte? No te la juguis! Molt atent al post d’avui, t’expliquem tots els detalls.

lloguer sense contracte

Res demostrable

Tot i que la Llei d’Arrendament Urbans permet la possibilitat de realitzar un contracte d’arrendament de forma verbal, com ho pots demostrar? Probablement en el moment de l’acord no tindràs una gravadora en funcionament perquè quedi constància de tot. Recorda, que en el lloguer sense contracte és molt difícil demostrar que hi ha una relació propietari-inquilí; pel que serà pràcticament impossible recórrer al contracte per a resoldre dubtes i conflictes.

Sense empar de la Llei

Sense contracte de lloguer no hi ha llei que t’empari. Davant de qualsevol problema, com pot ser un impagament de la quota de lloguer, un propietari haurà de lluitar molt per demostrar la relació contractual amb el seu inquilí. Si bregar amb un impagament és complicat amb contracte d’arrendament de lloguer, en el lloguer sense contracte es tornarà un malson. En aquest cas, propietari i inquilí no podran recórrer al contracte signat per reclamar els seus drets. Vols passar per una cosa així?

Manca de responsabilitats

Molts són els casos de lloguer sense contracte en els quals alguna de les parts falta a les seves obligacions i abusa de la inexistència d’un document legal escrit. Sense un contracte d’arrendament, com explicàvem, la llei no t’empara pel que hi ha més possibilitats que propietari eviti realitzar reparacions que li corresponguin; o que l’inquilí acabi per no pagar les rendes. No te la juguis!

Declaració de la renda

A més, recorda que tot propietari d’un habitatge de lloguer està obligat a declarar-ho en els seus exercicis fiscals. Si no ho fa, estarà cometent un frau fiscal. A més, en el lloguer sense contracte l’inquilí mai podrà deduir en la declaració de la renda.

A vegades pot resultar atractiu eliminar tràmits i agilitzar els passos per llogar, però signar un contracte d’acord amb el que recull la Llei d’Arrendaments Urbans és imprescindible. No tens temps o no saps com fer-ho? A Lloguer Segur t’ajudem.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + seventeen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.