Subarrendar un pis o una habitació és legal?

En moltes ocasions, després de realitzar un contracte d’arrendament a l’ús, l’inquilí té la idea de llogar una habitació o convertir a una altra persona en inquilí, és el que legalment es coneix com subarrendament del lloguer. És correcte? És legal? Avui us aclarim dubtes sobre el tema.

subarrendament d'un pis

Per llei

En la Llei d’Arrendaments Urbans podem trobar tota la normativa vigent pel que fa al lloguer. Un dels seus articles parla explícitament del subarrendament.

En l’article 8, la LAU s’explica la legalitat o il·legalitat d’aquesta pràctica. Un llogater pot subarrendar sempre que tingui el consentiment escrit de l’arrendador i que el preu en cap moment excedeixi el corresponent a l’arrendament.

Contracte

Si no vols perdre el control del teu pis de lloguer, el millor és que incloguis una clàusula referent a això. Inclou un apartat en el contracte d’arrendament en què s’especifiqui la prohibició de subarrendar l’habitatge. En cas d’incompliment contractual es podrà rescindir el contracte.

Inquilins

Si vius en un pis de lloguer i vols compartir les despeses amb una altra persona, no cal que fer un subarrendament, és tan senzill com incloure al nou inquilí en el contracte de lloguer. El més correcte és que tots els majors d’edat que hagin de residir al pis de lloguer figurin amb les seves dades en el contracte de lloguer, més fàcil impossible!

Tens dubtes sobre el subarrendament? Pregunta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 3 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.