Trucs infalibles per compartir un pis amb èxit

A la tornada de l’estiu molts de vosaltres haureu fet el pas i estareu nouvinguts a un pis de lloguer compartit. Amics, coneguts o desconeguts es convertiran en companys de pis i de convivència. Què cal fer perquè compartir un pis sigui tot un èxit?

Legalitat

Per evitar malentesos i problemes és fonamental aplicar la primera norma legal de compartir un pis: que tots els companys figurin en el contracte d’arrendament. És obligatori que tots els inquilins majors d’edat apareguin en el lloguer amb les seves dades personals. A més, cada un haurà de signar-lo, i per suposat estar al corrent de les seves obligacions com a inquilins, totes elles, estaran reflectides en el contracte de lloguer, per la qual cosa és imprescindible, que cadascú tingui una còpia del contracte.

D’altra banda, el contracte sempre ha d’estar d’acord amb el que estableix la Llei d’Arrendaments Urbans i haurà de ser signat per cadascuna de les parts que arribin l’acord, és a dir, per la propietat de l’immoble, i per tots els inquilins que el conformen.

Comunicació

Sigueu dos companys, tres o quatre una clau perquè tot vagi bé és tenir una bona comunicació. Parleu entre vosaltres, deixeu clar les coses que us agraden o molesten dels altres i parleu amb normalitat.

En moltes ocasions, per tenir una bona convivència i evitar frecs, els calendaris de tasques comunes funcionen molt bé, així podreu organitzar les tasques de la casa i fixar unes normes conjuntes de convivència. Un altre truc, és nomenar a un company com el portaveu, de cara a haver de parlar amb la propietat de l’habitatge de lloguer. Aquest punt ajuda, ja que així si teniu qualsevol problema o dubtes sobre el lloguer, la comunicació serà més senzilla.

Respecte

Els drets i llibertats d’un acaben on comencen els de l’altre. La clau d’una bona convivència en un pis de lloguer és respectar els horaris, costums o manies de la resta, sempre que no siguin una molèstia per als companys de pis. En aquest sentit, i tornant al punt anterior, la comunicació és molt important per delimitar fronteres i evitar problemes.

No oblideu que no només heu de respectar a la resta de companys del vostre pis de lloguer, sinó també als veïns i la comunitat de propietaris. Evitar sorolls nocturns, festes, música alta … Compartir pis va més enllà de la convivència, també suposa un respecte pels veïns i per les zones comunes.

Responsabilitat

Tots els inquilins del pis de lloguer han de responsabilitzar-se amb el signat en el contracte. Tots han de pagar puntualment la renda, els subministraments i complir els terminis. Però més enllà del que estableix el contracte han de fer-se càrrec de les tasques assignades i dels costos despresos de la convivència que s’hagin acordat.

Davant de qualsevol tipus de canvi en l’habitatge, avaria o dubte, com inquilins haureu de comunicar-ho al propietari de l’habitatge. En el cas, que algun dels companys de compartir pis, aneu a deixar l’immoble, també caldrà informar al propietari, sempre en temps i forma, tal com assenyala la legislació, per a modificar el contracte de lloguer al seu torn, perquè en tot moment sàpiga la situació del lloguer i qui viu a l’immoble.

Per sobre de tot, sigueu els que sigueu a l’habitatge de lloguer, recordar que heu de tenir cura de l’habitatge i mantenir-lo en les millors condicions.

Si vols compartir pis, però tens dubtes sobre com ha de ser el lloguer. Contacta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven + twelve =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.