Tu a casa meva i jo a la teva. Permuta de cases, Què és i com funciona?

Arran d’una pregunta d’un usuari de la comunitat en el nostre consultori, ens hem llançat a escriure sobre les permutes de cases. Què són? Com funcionen? S’apliquen també al lloguer? Resolem les incògnites a continuació!

La permuta de cases és una alternativa per al canvi d’habitatge que sol ser més comú en la compra – venda d’habitatges, encara que comença a guanyar adeptes en el lloguer. En si, la permuta és canviar alguna cosa per una altra cosa, sense que en el canvi entre diners, llevat necessari per igualar el valor de les coses canviades i transferint els contractants el domini d’elles. Pel que fa als habitatges, consistiria a canviar una casa per una altra, incloent les escriptures i un intercanvi econòmic en el cas que el valor dels immobles sigui diferent.

En la venda d’immobles comporta unes despeses similars als d’una compra tradicional i és difícil que els preus de les dues cases intercanviades coincideixin de manera exacta.

Permuta de cases en el lloguer

La permuta de cases en el lloguer és un model arrelat als països del nord d’Europa i que es va introduir a Espanya el 2008 després de l’esclat de la bombolla. A diferència del que s’ha explicat en la compra-venda, la permuta de cases en el lloguer, suposa, que davant la impossibilitat de vendre un immoble i de tenir necessitat d’un altre, es busqui una casa de lloguer que cobreixi les noves necessitats i l’immoble que estava en venda, passi a estar en lloguer.

A tall d’exemple, un propietari que augmenta la família i viu en un habitatge d’una sola habitació, decideix buscar un immoble amb les característiques de les seves noves necessitats: mínim 2 habitacions, col·legis pròxims, parcs … i llogar al mateix temps el seu immoble en propietat per intentar cobrir la renda del seu nou lloguer.

Deixa’t assessorar

Abans de llançar-te a fer una permuta de cases de lloguer et recomanem que et deixis assessorar pels professionals del sector. Recorda que sabrem aconsellar i guiar-te per a cobrir de la millor manera possible les teves necessitats.

Tens algun dubte sobre la permuta de cases de lloguer? Pregunta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.