Com estalviar aigua a casa

Amb estius cada cop més càlids i un clima, en general, menys plujós els governs han començat a alertar sobre la importància d’estalviar aigua. Prendre consciència sobre l’escassetat del nostre recurs més bàsic és crucial si volem evitar faltes d’abastament presents i futures. Per això, en aquest article donarem algunes pautes perquè evitis desaprofitar aigua.

UTILITZA PERLITZADORS

Aquests elements que s’instal·len a la part final de la canella de l’aixeta ens permeten estalviar entre un 40 i un 70% d’aigua. El seu funcionament consisteix a barrejar aigua amb aire i jugar amb la pressió, de manera que fins i tot en fer servir aigua calenta estaràs estalviant energia, ja que utilitzes menys quantitat.

MÀNECS DE DUTXA EFICIENTS

El millor és utilitzar una carxofa de dutxa ampla, per distribuir l’aigua de forma uniforme i, així, escurçar el temps que necessites per dutxar-te. Recordeu netejar-la de tant en tant per eliminar la calç. Només cal submergir-la unes hores en aigua amb vinagre.

TRUCS PER A LA CISTERNA

El vàter és una altra font de despesa d’aigua, ja que cada vegada que tires de la cisterna es fan servir entre 6 i 10 litres. Per estalviar uns litres, pots ficar dues ampolles de mig litre plenes de sorra a la cisterna. Així, el nivell de l’aigua pujarà i podràs gastar menys a cada descàrrega.

Una altra opció és instal·lar un dispositiu d’interrupció de descàrrega, la qual cosa us permetrà frenar el buidatge de forma voluntària.

 

 

CURA AMB EL LAVABO

Un gest molt senzill que permet estalviar una gran quantitat d’aigua és tancar l’aixeta quan ens raspallem les dents, ens afaitem, etc.

NO ESBANDEIXIS ELS PLATS

És una mala idea pre-rentar els plats abans d’introduir-los al rentaplats, ja que gastem aigua de forma inútil. Això és degut a que aquests electrodomèstics estan dissenyats per acabar amb la brutícia sense necessitat de prerentar.

Amb aquests senzills tipus la quantitat d’aigua que utilitzes al mes es veurà notablement reduïda, cosa que no només afavoreix el medi ambient sinó també la teva butxaca. No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres si tens més dubtes sobre aquest o altres temes a info@alquilerseguro.es

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight + 16 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.