Trucs per mantenir casa teva lliure de pols

La  pols és el gran enemic de la neteja a casa . A més de generar brutícia, pot ser un focus de  problemes per a la salut , en gran part per la presència de microorganismes i de patògens, a més de ser la principal font d’al·lèrgies. Raons de pes per les quals és important  mantenir la casa neta , però, no sempre resulta senzill. Avui et portem uns  trucs amb què et deslliuraràs de la pols durant més temps .

Consells per tenir la casa neta durant més temps

Les presses i la manca de temps provoquen que no sempre dediquem a la neteja el temps que seria convenient dedicar-hi. Si vols que el teu pis de lloguer llueixi sempre perfecte, pren-ne nota!

Neteja regular

Sí, és obvi, però si cada dia netegem una mica mantenim els espais més nets i evitem neteges generals o en profunditat que solen espaiar-se més en el temps i que a més comporten molt més esforç i temps. Per aplicar aquesta regla, podeu començar reservant deu minuts al dia per recollir la casa i passar una mica la baieta. Al llarg de la setmana, veuràs com els resultats són espectaculars i com la casa es manté neta sense haver de fer gaire.

L’ordre de la neteja

En aquest punt és important tractar-ne dos aspectes. El primer que una casa sempre estarà més neta quan més recollida es trobi i com menys objectes tingui. Amb això no volem dir que no la tinguis decorada o buida, sinó que evitis els petits objectes o tenir la casa molt sobrecarregada, ja que això genera més brutícia i més dificultat per netejar. L’altre punt important està relacionat amb les tècniques de neteja, sempre hem de netejar de dalt a baix, en cas contrari la pols caurà sobre les parts ja netes i hauràs de repetir la feina.

Ventilació

La majoria de la pols d’una casa entra de l’exterior, per la qual cosa és recomanable ventilar a primera o última hora del matí o de la tarda, ja que és quan menys moviment hi ha al carrer i per tant menys brutícia entra.

Sòls nets

 Mantenir el terra net és una altra de les claus perquè el teu pis de lloguer sempre aquest lluent. Per això, és convenient aspirar o escombrar cada dos o tres dies i així eliminar les restes d’àcars que hi hagi caigut. Aquesta tasca es pot fer més senzilla si disposes d’un robot aspirador, només hauràs de connectar-lo i deixar-lo funcionar. D’altra banda, fregar ens ajudarà a eradicar qualsevol resta de brutícia ja que totes les zones romanguin higienitzades.

Utilitza productes adequats

 Assegureu-vos que uses baietes i productes adequats que t’ajudin a eliminar correctament la pols i la brutícia. A més, intenta utilitzar baietes de microfibra que absorbeixen la pols i evita els plomalls, que el dispersen.

Hàbits diaris

No hi ha res millor per mantenir la casa neta que tenir uns hàbits diaris de neteja, fàcils i senzills. Alguns que pots aplicar són treure’t les sabates en arribar a casa, per així evitar embrutar el terra, tenir tot el més recollit i ordenat possible i fer un calendari de tasques on poder organitzar bé la neteja i necessitats de la casa.

Et convidem a seguir els nostres trucs de neteja  perquè la pols desaparegui de casa teva i que aquesta llueixi sempre perfecta. Tens més trucs? Explica’ns-ho!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.