Quant costa i qui ha de donar d’alta l’aigua en un pis de lloguer?

Per a que un habitatge de lloguer compti amb les característiques mínimes d’habitabilitat cal que disposi de llum i aigua, entre d’altres serveis. Quan un propietari decideix arrendar el seu immoble, en moltes ocasions sorgeix el dubte de qui ha de donar d’alta els subministraments. Per evitar dubtes, t’expliquem tot el procés que heu de realitzar els arrendadors perquè la vostra propietat tingui aigua corrent.

factures aigua

Qui dóna d’alta l’aigua?

Com ja sabràs, perquè l’habitatge tingui aigua, cal donar d’alta el subministrament a la companyia corresponent. Per a això, és el propietari el que ha de fer els tràmits pertinents ja que és a ell a qui li correspon donar d’alta el subministrament d’aigua.

El més recomanable és que aquest procés es dugui a terme abans de publicar els anuncis de l’habitatge per al seu posterior lloguer. Si publicitem l’immoble amb tota la documentació en regla, els possibles llogaters podran entrar a viure-hi d’una forma imminent i s’interessaran, encara més, per la teva propietat. Així que, si vols llogar i al teu pis, com més aviat donis d’alta l’aigua (i altres subministraments) millor.

Un cop llogat l’habitatge, a quin nom ha d’estar l’aigua?

En molts casos, alguns propietaris assumiran que, si ells tenen l’obligació de donar l’alta de l’aigua, les factures també han d’estar al seu nom, oi? Doncs no, no és així. Com a propietari sí que és la teva obligació donar l’alta dels subministraments, però després (com a recomanació) hauria de figurar l’inquilí com a titular.

Per tant, com a propietari has de tenir molt present i cerciorar-te que els inquilins han realitzat el canvi de titularitat dels subministraments. Aquests han d’estar vinculats al seu nom i associats al seu compte bancari. D’aquesta manera, si hi ha una situació de deute o impagament, el responsable únic d’aquests problemes serà la persona que està vivint a casa teva de lloguer i no el propietari. Per aquest mateix motiu, has d’assegurar-te, per, així, evitar problemes de morositat que no tenen res a veure amb tu com a propietari ni amb el teu habitatge. Els que han de pagar els subministraments són els inquilins que, al capdavall, són els que l’utilitzen i consumeixen.

A més, has de recordar que no és el mateix canviar la titularitat que la domiciliació bancària. Si es canvia de domiciliació, encara que les factures arribin a l’inquilí, el responsable per un possible impagament seguiria sent el propietari. Així que, estigues atent! D’altra banda, és molt important que, si decideixes que el titular sigui l’inquilí, especifiquis en el contracte que regularà el lloguer qui és l’encarregat de pagar aquests serveis.

I què passa amb la resta dels subministraments?

Tant per a l’aigua com per a la resta dels subministraments (llum i gas), s’han de seguir processos similars. Per tant, el propietari de l’habitatge ha de donar d’alta els subministraments, així i tot, recomanem que un cop tingueu inquilins es canviï de titular.

En el cas de canviar de nom dels rebuts de la llum, el més recomanable és fer el canvi efectiu a la formalització de l’arrendament. És a dir, un cop s’ha signat el contracte de lloguer. En general, si es porta a terme a través del telèfon i presentant tots els documents necessaris, la companyia podrà tramitar aquest canvi entre 15 o 20 dies.

Segueixes tenint dubtes de quant costa donar d’alta l’aigua? Consulta’ns i t’assessorem en tot el que necessitis. Tant si ets propietari com llogater, explica’ns quins dubtes tens i intentarem ajudar-te a la major brevetat possible.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.