Tens clar què és el lloguer de temporada?

Recentment s’han reportat molts casos de frau de llei al voltant dels lloguers de temporada. Per això és important conèixer les característiques entre un tipus d’arrendament i un altre per no incomplir la normativa ni ser enganyats.

El lloguer de temporada és aquell la finalitat del qual no és establir una residència permanent. És a dir, és un lloguer a causa d’una circumstància que se sap durarà un temps determinat. Per això, cal acreditar el motiu de la temporalitat, que pot ser un contracte de treball per durada determinada (com els professors), la realització d’estudis, una circumstància familiar concreta, etc.

A diferència del que se sol pensar, la temporalitat no ha de ser d’un any, ni tan sols la llei contempla un període concret, sinó el que determini la temporalitat de cada circumstància.

El lloguer de vacances

El propietari cedeix el seu habitatge perquè pugui ser utilitzat, com el seu nom indica, amb fins de vacances, durant un màxim de 31 dies . Per això, l’immoble haurà d’estar perfectament condicionat i moblat amb aquesta finalitat.

El lloguer residencial

És aquell la finalitat del qual és ser la residència habitual de l’inquilí o inquilins. Per tant, es poden empadronar a l’habitatge i exercir tots els drets que inclou aquest tipus de règim. Actualment, molts llogaters estan sent víctimes de frau, ja que alguns propietaris lloguen el seu habitatge en règim temporal quan en realitat es tracta d’un habitatge habitual per a l’inquilí. Ho fan amb la intenció d’esquivar la llei d’habitatge i les restriccions.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + seven =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.