Augmenta la rentabilitat del teu pis de lloguer gràcies a l’eficiència

Dins el sector immobiliari cada dia cobra més importància la eficiència i sostenibilitat dels immobles, més en la situació actual en què estrenem nova tarifa elèctrica i els preus de la llum i d’altres subministraments estan disparats. Avui analitzem totes aquelles opcions que existeixen per millorar l’eficiència energètica d’un pis i com aquestes ajudaran a augmentar la rendibilitat del nostre habitatge de lloguer.

Com rendibilitzar un habitatge amb reformes enfocades a millorar l’eficiència

Els avantatges que un habitatge sigui eficient i sostenible energèticament parlant són molts. I és que una bona qualificació de l’immoble contribueix a un estalvi en les despeses generals del pis (llum, gas …) a ser més sostenible i respectuós amb el medi ambient, i també, a revaloritzar l’habitatge. Però, ¿es pot canviar una qualificació energètica baixa o intermèdia a una millor? La resposta és sí, només serà necessari invertir en algunes millores sobre l’immoble:

Aïllament i electrodomèstics eficients

Quan vam realitzar el certificat energètic d’un pis, obligatori per a qualsevol habitatge que es vulgui vendre o llogar, a més de rebre la qualificació o etiqueta energètica d’aquest, obtenim una valoració del tècnic amb les indicacions que ens permetrà millorar l’eficiència energètica de l’immoble . Generalment aquestes millores estan enfocadas a l’aïllament de l’immoble. Entre les reformes més habituals que ajuden a millorar la nostra qualificació energètica es troben l’aïllament de parets, terres o sostres i la modificació de finestres i portes per altres amb un major aïllament tèrmic. D’altra banda, també és recomanable fer una renovació d’electrodomèstics i apostar per aquells amb una alta etiqueta energètica, Mai inferior a l’A ++ així com per un sistema d’il·luminació sostenible i de llarga durada com són les bombetes LED o els sistemes de regulació de potència i temporitzadors.

La domòtica, una solució tecnològica

Des de fa ja uns anys els sistemes d’intel·ligència i domòtica en els habitatges estan cobrant un gran protagonisme. Les cases intel·ligents, també ho són eficients doncs ajuden al control i estalvi en el consum d’energia. La gran implantació d’aquests sistemes a les llars ha fet que els seus costos d’instal·lació siguin una mica més econòmics que fa uns anys, aquí t’oferim més informació sobre les vivendes intel·ligents i la domòtica, no et perdis aquest especial.

Millorar la qualificació energètica de l’immoble

Com comentàvem abans el certificat energètic d’un habitatge és la clau que determinarà com d’eficient és. Aquest document obligatori per als habitatges en venda o lloguer, ens indica en una escala de la “A” a la “G” la valoració de l’immoble, podent-se millorar si seguim les recomanacions del tècnic.

Algunes millores per obtenir una millor acreditació energètica de l’immoble són:

  • Millora d’aïllaments
  • Ús eficient de calefacció i aire
  • Reducció de consum d’aigua, llum i gas
  • Control de la ventilació

Revisió de l’eficiència de l’edifici

En qüestió d’eficiència energètica no tot suposa un sol immoble sinó el conjunt de l’edifici. La qualificació energètica de tota la finca també és determinant en l’estalvi energètic individual. Aquesta depèn directament de la comunitat de propietaris.

Entre les millores més valorades perquè una finca millori les seves eficiència i sostenibilitat trobem les següents:

  • Millorar en aïllament de façanes (envoltant tèrmica, coberta, pont tèrmic …)
  • Modificacions en els sistemes de calefacció (canvi de calderes per biomassa)
  • Integració d’energies renovables (instal·lació de panells solars)
  • Canvis en el model d’enllumenat

La eficiència energètica dels pisos de lloguer cada vegada cobra més protagonisme entre els arrendataris, que presten especial atenció al consum i despesa de l’immoble, a més del preu de la renda. Si vols revaloritzar el teu habitatge, revisa la despesa del teu pis i la seva eficiència, la seva millora suposarà només avantatges.

Tens dubtes sobre la eficiència energètica en habitatges ? Pregunta’ns! Els nostres assessors immobiliaris t’ajudaran a resoldre-les.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + four =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.