Decàleg per a un bon lloguer

Res de lloguer particular

Oblida’t de llogar pel teu compte perquè pot generar-te maldecaps innecessaris. El millor és que et posis en mans de professionals perquè t’ajudin a llogar el teu pis de la millor manera possible.

lloguer de pisos

Fixar un preu no és fàcil

Posar preu al teu pis de lloguer és una tasca difícil, què dic difícil, ¡dificilíssima! Has de saber com està el mercat, quina és l’oferta i la demanda a la zona i sobretot, ser conscient de les característiques del teu immoble. No val regir-se per necessitats, creences o consells, cal ser realista i fixar el preu tècnic.

Mantingues a ratlla a inquilins morosos

Les aparences enganyen, i el que pot semblar un inquilí fabulós acaba per convertir-se en el teu pitjor malson. Com evitar inquilins morosos? Busca mesures preventives abans de signar i dota el teu contracte d’arrendament de les màximes garanties.

Sempre fiances dipositades

Recorda que sempre i sense excusa, la fiança de qualsevol lloguer ha d’estar dipositada en l’organisme corresponent. Si no ho fas, potser hagis de enfrontar-te a algun tipus de sanció administrativa.

Contractes d’acord amb la Llei d’Arrendaments Urbans

Tots els lloguers haurien d’estar regits acord amb la llei vigent. Fes la teva lloguer a base de l’establert en la Llei d’Arrendaments Urbans i així davant de qualsevol incidència tindràs un respatller. Que els drets i obligacions de propietari i inquilí estiguin perfectament especificats.

Subministraments canviats de titularitat

Llum, aigua i gas a nom del llogater. És important que després de signar el contracte canviïs la titularitat dels subministraments, així els inquilins seran els responsables en cas d’impagament.

Compleix amb les teves obligacions com a propietari

No només has d’exigir, també has de donar. Si el teu inquilí et planteja algun problema no et facis el sord. Perquè tot flueixi és important que les dues parts estiguin contentes, així que si has d’arreglar alguna cosa fes-ho sense dilatar en el temps.

La comunicació és important

És fonamental que entre les parts establiu una via de comunicació clara, estable i funcional. Així sempre podreu contactar directament amb l’altra part si sorgeix algun problema.

Tot en temps i forma

En un contracte de lloguer sempre cal complir terminis, tant de temps de permanència, com de rescissions o devolucions. Recorda que l’inquilí ha de comunicar amb 30 dies d’antelació que vol deixar el pis, però recorda també que tu tindràs 30 dies per tornar la fiança legal si escau.

Lloguer Segur

Si després dels 9 punts anteriors tens algun dubte, posa’t en mans dels millors professionals de la protecció a propietari. Contacta amb nosaltres, contacta amb Lloguer Segur.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.