És possible canviar el titular del contracte de lloguer?

En moltes ocasions, quan diverses persones comparteixen un pis de lloguer, arriba el moment en què un dels inquilins ha d’abandonar l’habitatge, per diversos motius, i entra un llogater nou. És una situació, molt comuna en immobles habitats per estudiants, es pot pensar que s’espera un llarg procés fins que formalitzar de nou el contracte. No desesperis, és més fàcil del que sembla. A l’entrada d’avui t’expliquem com ho has de fer.

con canvi del contracte de lloguer

LAU

Quan et fas la pregunta és possible canviar el titular del lloguer? el primer que has de saber és que el procés s’ha de cenyir a la llei. En l’actualitat, els lloguers, es regeixen sota la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU). Per això, abans d’iniciar el procés, consulta la legislació vigent perquè tinguis unes nocions bàsiques.

En aquest apartat cal destacar que, tal com recull la normativa, qualsevol major de 18 anys que resideixi a l’habitatge han de figurar com a titular del lloguer.

Qui?

Per canviar el titular del lloguer, han d’estar presents l’inquilí que abandona l’habitatge i el nou arrendatari que va a viure a l’immoble, a més del propietari o una persona autoritzada per aquest. D’aquesta manera, el nou habitant coneixerà tots els drets i obligacions especificats en el contracte.

Quan?

Perquè el nou inquilí pugui residir de manera legal a l’immoble, el canvi de llogaters s’ha de produir abans de l’arribada del nou habitant.

Com?

En primer lloc, és important que sàpigues, abans d’iniciar el procés, que has de informar al propietari de l’immoble dels canvis que es produiran, ja que necessites la seva aprovació per poder dur-los a terme.

Per poder canviar el titular del lloguer, segons estableix la Llei d’Arrendaments Urbans, heu de fer un annex del contracte on s’especifiqui la sortida d’un arrendatari i l’entrada del nou inquilí. Així mateix, amb la signatura d’aquest apartat, el proper habitant accepta totes les clàusules del contracte.

Hi ha algun canvi en el contracte?

No, el canvi es produeix mitjançant subrogació del contracte. Perquè et quedi més clar, en aquest procés es substitueix una persona per una altra dins del document de lloguer. Per això, el nou inquilí accepta tots els drets i obligacions de l’anterior titular.

Tens algun dubte de com canviar el titular del lloguer? Pregunta’ns

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − 10 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Pot llegir i revisar l'avís legal i la política de protecció de dades