És vàlid un contracte verbal d’arrendament?

Estàs pensant en viure de lloguer? Has pres la millor decisió! Abans de començar a viure en l’immoble has de pactar amb l’arrendador diferents clàusules que regularan el temps que duri l’arrendament. Aspectes com la durada del contracte, la quantia de la renda o qui és l’encarregat de realitzar les reparacions, són fonamentals que quedin aclarits abans que t’instal·lis al pis. Possiblement, t’estaràs preguntant: És suficient amb un contracte verbal d’arrendament? Et donem la resposta en aquest post.

contracte verbal d'arrendament

Es pot fer un contracte verbal d’arrendament?

Si, la Llei d’Arrendaments Urbans no estableix la forma en què el llogater i el propietari han de consensuar i plasmar els acords als quals han arribat abans que s’habiti l’habitatge. Tot i això, us recomanem que tots els punts els reflectiu en un document, signat per tots dos, perquè quedi constància. Ja saps, les paraules se les emporta el vent. A més, d’aquesta manera, qualsevol dubte o problema es resoldrà aviat i evitareu malentesos i enfrontaments.

Com redactar un contracte?

A part de prendre la decisió d’escriure tots els acords, cal redactar el contracte d’una forma correcta, ja que la legislació vigent així ho exigeix. Com és obvi, el document que regularà l’arrendament ha d’estar escrit sota l’estipulat per la Llei d’Arrendaments Urbans. Per a això, és important que, abans que signis el contracte, coneguis amb detall tot l’exposat en la norma, per si existís algun error.

En el document, també cal que aparegueu totes les parts implicades, és a dir, les dades personals del propietari de l’habitatge i de tots els inquilins, majors de 18 anys, que resideixin en ella. Així mateix, una altra de les qüestions que us beneficia a tots dos, davant d’un contracte verbal d’arrendament, és que en l’escrit apareixen tots els drets i obligacions de les dues parts. Per exemple, la quantia dels subministraments i les mensualitats, l’índex actualitzador de la renda o el responsable de les reparacions.

Lloguer professional

Si vols signar un document per escrit que reguli el lloguer, i així evitar que l’arrendador vulgui formalitzar un contracte verbal d’arrendament, t’aconsellem que recorris a un professional del sector immobiliari del lloguer. Els professionals de Lloguer Segur, t’ajudaran i assessoraran durant tot el procés de recerca de l’immoble i signatura del contracte.

Segueixes pensant que és millor formalitzar un contracte verbal d’arrendament? Pregunta’ns.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.