Fes-te teu el saló

El saló d’una casa és sempre un punt de referència, és una zona de serenor i descans, el punt de reunió i oci, un lloc ideal on poder menjar … Funcionalitats té moltes, d’aquí la importància d’adaptar-lo i decorar-lo en funció dels nostres gustos i preferències.

En Lloguer Segur sabem que la decoració d’interiors en un pis de lloguer és important per als nostres inquilins, per això hem elaborat una guia ràpida i senzilla perquè adaptis el saló del teu pis de lloguer als teus gustos.

IDEES I ESTILS DE DECORACIÓ PER AL TEU SALÓ

Si estàs pensant en decorar la sala del teu pis de lloguer o simplement vols fer un canvi d’imatge, hem recopilat les cinc tendències en decoració de salons més chic, pren nota i inspira’t:

SALONS NÒRDICS

Si vols seguir l’estil nòrdic en el teu pis de lloguer, alerta! I és que aquesta tendència de decoració es basa en espais lluminosos, parets blanques i l’ús de mobiliari de fusta, generant un conjunt senzill, funcional i ple de confort. Els tèxtils són els grans protagonistes i els que aporten el color a aquests espais immaculats: cortines, mantes, catifes i l’ús de llanes gruixudes aporten calidesa i estil a la sala.

SALONS RÚSTICS

L’estil rústic és un dels que més adeptes té en els nostres habitatges. Es caracteritza per tenir molt present l’ús de materials naturals com la fusta, ja sigui en mobles, bigues, terres … Els colors que s’utilitzen són tots els que inspiren la naturalesa , marrons, ocres, terra … i pel que fa al mobiliari aquest sol ser artesanal, de fusta natural o amb pintura envellida i que desprenguin calidesa i personalitat.

SALONS BOHO CHIC

Els salons boho chic són salons d’estil lliure. La principal característica que tenen és que es poden barrejar tot tipus d’estils sense cap preocupació. Utilitza un gran ventall de colors (blaus, taronges, vermells, marrons, blancs …), així com diferents estampats que ajuden a crear ambients plens de personalitat. Pel que fa al mobiliari, s’empren peces vintage que mostrin a la seva superfície el desgast propi del pas de el temps. També es caracteritza per l’ús de mobles do it you self (DIY) un estil només apte per a manetes i amants del bricolatge.

SALONS JAPONESOS

L’estil japonès o wabi sabi està basat en la filosofia budista i és modest i relaxat, la filosofia és que les cases i els espais són per viure. El wabi sabi busca ambients que donin sensació de llibertat de manera que el mobiliari més emprat és aquell que ofereix frescor mitjançant acabats rústics i amb imperfeccions, sent preferiblement de fusta. Referent als colors, s’aposta per tons neutres. Comencen a la paleta dels grisos i arriben a el blanc a través de la línia d’ocres poc saturats.

SALONS MINIMALISTES

Els salons minimalistes es caracteritzen per l’extrema simplicitat de les seves formes aportant un ambient amb equilibri i harmonia. En aquest tipus d’estades destaquen per l’ús de mobles senzills, pràctics i funcionals combinats amb colors purs, especialment usats en tèxtils que combinen i es fon amb els colors neutres de parets. A més, la simetria i els espais oberts i lliures són els grans protagonistes de manera que es porta fins a l’última essència la idea del “menys és més”.

ERRORS QUE HAS D’EVITAR EN LA DECORACIÓ DE LA SALA DEL TEU PIS DE LLOGUER

NO PERMETRE EL PAS DE LLUM NATURAL

Cortines, estors, cortinetes i fins i tot mobles són perfectes si volem mantenir la intimitat a casa nostra , però és important saber-ho escollir bé i procurar que aquests no es mengin la llum natural. Si vols un saló còmode i confortable la llum ho és tot, de manera que has de cuidar molt l’entrada de llum natural que permetrà que es vegi més lluminós i ampli, a més d’ajudar-nos a estalviar no havent d’encendre la llum en els moments del dia menys necessaris.

FER ANAR UN MOBILIARI NO APROPIAT

Quan decorem el saló d’un pis de lloguer és important que coneguem les dimensions de les que disposem, la seva estructura i fem un petit esbós on puguem reorganitzar el mobiliari que volem col·locar. De cara a escollir sofà, moble de televisió o taula de menjador, les dimensions ho són tot, de manera que s’ajusta sempre a l’espai que tens disponible, d’aquesta manera no ho sobrecarregaràs i aconseguiràs més espais de trànsit a més d’una sensació de major amplitud.

UNA MALA IL·LUMINACIÓ

Com dèiem abans, la llum natural és fonamental però no poden faltar punts de llum artificial amb què il·luminar l’estada. En aquest punt és important destacar dos aspectes, el primer que sempre és recomanable disposar de zones de llum diferenciades, que ens ajudarà a crear espais diferents i s’ajustarà a les nostres rutines, per exemple, una llum general que il·lumini tot el saló, una altra especifica situada a la zona de sofà, que ajudi a la lectura o a veure la televisió … d’altra banda, de cara a escollir la il·luminació de la sala del nostre pis de lloguer la llum ha de ser càlida o neutra. Però mai blanca, molt més freda i menys acollidora.

SOBRECARREGAR L’ESTADA

Quadres, lleixes, miralls … Si sents que, literalment, se’t vénen a sobre és que potser tinguis massa. Els buits en blanc estan permesos i són recomanables si no vols sobrecarregar l’estada i atabalar amb la falta d’espai .

Amb quin estil de decoració et quedes per al saló del teu pis de lloguer? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − 2 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.