Viure de lloguer: la comunitat de propietaris

Obrim amb aquest post una guía útil de consells sobre viure de lloguer. Què passa amb el lloguer i la comunitat de propietaris? Què li correspon a propietari ia inquilí? Avui us desvetllem les claus a conèixer de la comunitat de veïns.

comunitat de propietaris

Pagament de la quota

La quota de la comunitat de propietaris, llevat que en el contracte s’especifiqui una altra cosa, li correspon a l’arrendador. Així que en aquest sentit l’inquilí es desentén. Una única excepció, a partir de 2017 canvia la regulació de les calefaccions centrals i encara que ara estan incloses en el preu de la comunitat, l’inquilí s’haurà de fer càrrec.

Reunions de veïns

Segons el que estableix la Llei de Propietat Intel·lectual, les reunions de veïns corresponen als propietaris dels immobles. Un inquilí només pot acudir com a representació del propietari amb una autorització expressa.

Respecte davant tot

Un inquilí ha de cuidar del seu habitatge, però l’habitatge està en un edifici que també ha de cuidar i respectar. Els espais comuns són de tots i per a tots, així que evita generar qualsevol tipus de brutícia i si necessites utilitzar algun espai demana permís.

Davant de qualsevol problema, president

Quan arribis a viure a una nova finca procura assabentar-te bé de qui és el president de la comunitat de propietaris o l’administrador. Així si et sorgeix qualsevol dubte, incident o proposició sabràs a qui has de dirigir-te des d’un primer moment.

Hi ha moltes més coses que conèixer en aquest sentit, però les principals queden reflectides en aquests senzills consells. Tens algun dubte sobre la comunitat de propietaris i el lloguer? Podem ajudar-te!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − eight =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.