Com combatre l’onada de calor a casa

Cada cop amb més freqüència, a Espanya se succeeixen onades de calor durant el període estival que acaben fent estralls en el nostre ànim, el nostre descans i, per descomptat, les nostres factures.

Es podria imaginar que estem més que acostumats i adaptats a aquestes sufocants temperatures però, però, es calcula que dels més de 25 milions d’habitatges existents al territori nacional, al voltant del 80% són ineficients. Per tant, només una petita part de la població viu en un immoble amb un aïllament òptim davant d’episodis extrems de calor.

Aquesta realitat posa de manifest la importància de conèixer certes recomanacions de cara a combatre aquests cops tèrmics a casa nostra. T’expliquem en detall:

L’AÏLLAMENT, BÀSIC

Com ja hem assenyalat, la majoria d’habitatges no tenen un bon sistema d’aïllament a la seva estructura. Per això, durant les onades de calor hem de posar especial interès a abaixar les persianes i córrer les cortines durant les hores centrals del dia. Només cal obrir les finestres uns 10 minuts a primera hora del matí per ventilar.

COMPTE AMB ELS ELECTRODOMÈSTICS!

Hem de limitar, tant com sigui possible, la utilització de sistemes com el forn, l’assecadora i menjars de llarga cocció. A més d’afegir calor a l’estada, suposen gairebé el 55% de l’energia elèctrica que es gasta a casa.

LES PORTES, MILLOR TANCADES

Així com indiquem amb les persianes, les portes entre unes estades i altres han de romandre tancades. D’aquesta manera frenarem corrents de calor que puguin colar-se per buits imperceptibles en tancaments defectuosos de finestres, embornals, etc.

AIRE CONDICIONAT

Segons les autoritats en la matèria, la temperatura ideal a casa ha de ser al voltant de 24-26 graus , per tant si posem l’aire condicionat a una temperatura molt inferior estarem disparant el consum energètic.

Els sistemes de termòstat vénen molt bé en aquest sentit, ja que permeten que la nostra llar es mantingui sempre a la mateixa temperatura.

D’altra banda, convé conèixer que l’estat concedeix determinats incentius fiscals a aquells propietaris que facin reformes als seus immobles per fer-los més eficients. Sens dubte, aquesta seria una encertada inversió.

Si tens més dubtes sobre aquest o altres aspectes relacionats amb el teu habitatge o lloguer, no dubtis a consultar-nos a info@alquilerseguro.es

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.