Com revaloritzar el teu pis de lloguer? Opta per una reforma

A l’hora de valorar un habitatge, els professionals immobiliaris tenen en compte moltes variables com són la ubicació, les característiques, l’estat de l’immoble, els serveis… un estudi de mercat sumat a les particularitats de cada habitatge determina el valor o preu de lloguer. No obstant això, molts propietaris aposten per revaloritzar l’immoble abans de treure’l al mercat a través de les reformes. Quines són les que realment ajuden a augmentar el valor i quant es pot veure incrementat? T’ho expliquem aquí.

5 aspectes per canviar d’un bany

El bany és al costat de la cuina una de les zones que més es deteriora en un habitatge i al qual més paren atenció els llogaters quan el visiten. El pas del temps afecta indistintament rajoles, terres, banyeres… Entre les  reformes més freqüents  a les cambres de bany es troba el canvi de paviment i enrajolat (modernització) el pas de banyera a plat de dutxa, canvi i modernització de sanitaris, pintat de sostre i eliminació d’humitats i millores en la il·luminació i extractors.

Hi ha petites remodelacions low cost que impliquen una menor inversió, com el pintat de les rajoles, amb pintures especials per enrajolat, el vinilatge de sòl, que evita haver de tornar a instal·lar un nou sòl i només implica superposar una placa vinílica sobre el ja existent, i canvis als accessoris del bany o als miralls.

Cuina moderna i funcional

Si hi ha una zona que destaqui per sobre de les altres en un pis de lloguer, aquesta és la cuina. Disposar d’espai i un mobiliari adequat i modern guanya punts entre els visitants. De cara a realitzar una reforma de la cuina hauràs de tenir en compte diversos aspectes, el principal si fer una reforma integral o si pots aprofitar alguna cosa del que ja hi ha. Amb vista a instal·lar una nova cuina, és important comptar amb un projecte que permet visualitzar la nova estructura, espais de treball, emmagatzematge dels armaris…. Per la seva banda, si només vols donar-li un petit rentat de cara, pots vinil·lar els mobles, netejar en profunditat armaris, electrodomèstics i rajoles i millorar la il·luminació.

Pel que fa als electrodomèstics, sempre es recomana que es llogui l’habitatge amb la cuina equipada i completa, comprova que disposin d’una bona etiqueta energètica, ajudarà a estalviar a les factures.

Parets llises

La renovació de la pintura és la més comuna a l’hora de posar de lloguer un habitatge. El més habitual és que es pinti tot l’immoble perquè aquest llueixi millor i com a mesura d’higienització. Però no tot és pintar, sinó també, condicionar les parets, treure esquerdes, possibles taques d’humitats i fins i tot molts opten per renovar i eliminar el gotejat. Pel que fa a les tonalitats preferides per pintar un pis de lloguer, les més demandades són les neutres, d’aquesta manera s’aconsegueix atreure el nombre més gran de persones. Si estàs pensant en pintar el teu pis per llogar pren nota de la paleta de colors on no pot faltar el blanc, grisos, beige o colors sorra.

Llums i eficiència energètica

Avui aquest punt té una importància especial, més quan el preu del Kw està pels núvols. A més de renovar la il·luminació del pis de lloguer i comprovar que tot funciona correctament, és important instal·lar llums led, de consum inferior a les normals, i colors neutres que ofereixin tranquil·litat i que s’adapten a qualsevol estil. En la mesura que l’habitatge ho possibiliti, intenta aprofitar la llum natural.  

Petites reparacions

Abans de publicitar el pis de lloguer comprova el bon funcionament de tot i repara allò que calgui. Portes, persianes, endolls… sempre hi ha algun punt per revisar i deixar al dia. De cara al moment en què es promociona un habitatge, aquest ha d’estar completament revisat i reparat.

Home staging

Aquesta tècnica immobiliària cada cop guanya més adeptes al nostre país. Presentar l’habitatge com si fos una casa de catàleg fa que sigui més atractiva i que els inquilins prenguin la decisió de llogar abans. La clau està en despersonalitzar els espais, mostrar l’habitatge amb un disseny minimalista, però molt cuidat, i organitzar les visites garantint que els futurs llogaters tindran el temps necessari per veure la casa i estructurar un calendari de visites agendat.

Les portes

Tingues en compte una renovació de les portes, atès que es tracta d’un dels elements que més es veuen i, per tant, un dels més observats pels llogaters. A més, avui dia hi ha opcions econòmiques que donen molt bon resultat, com el lacat. En el cas de la porta dentrada, és important optar per una blindada. La seguretat és important per a qualsevol llogater.

Tancament de finestres

Optar per un bon tancament de finestres és un altre dels aspectes que es valoren més. Sobretot perquè fan una gran funció d’aïllament que repercuteix en un gran estalvi energètic, tant a l’hivern com a l’estiu.

Segueix aquests consells i aconseguiràs revaloritzar el teu habitatge de lloguer. Vols saber com valorar el teu pis de lloguer? Necessites un lloguer segur? Contacta’ns, els nostres assessors immobiliaris t’ajuden.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 4 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.