Què necessites per llogar un pis?

Alerta propietaris i llogaters perquè avui us expliquem què és el que necessiteu per llogar un habitatge. Desgranem cada cosa necessària perquè les dues parts tingueu un lloguer segur.

INQUILÍ, QUÈ NECESSITO PER LLOGAR UN PIS?

Com bé saps, a l’hora de llogar un habitatge cal aportar una documentació bàsica que ens ajudi a identificar-nos com arrendataris i al seu torn a mostrar el nostre perfil econòmic laboral.

Entre la documentació més habitual que se sol demanar a un inquilí per poder arrendar un immoble es troba:

 • Documentació d’identitat
 • contracte laboral
 • nòmines
 • Referència d’anteriors propietaris on hagis llogat
 • Certificat d’incidències
 • Moviments bancaris

Els requisits que es demanen a l’inquilí poden variar en funció del que la propietat consideri necessari sol·licitar per demostrar la solvència econòmica de l’inquilí en el pagament de la renda.  En aquesta entrada especial del nostre blog et vam explicar al detall el que un propietari demana a l’inquilí per posar llogar.

D’altra banda, a l’hora de formalitzar un lloguer d’habitatge habitual, l’arrendatari haurà d’aportar un mes en concepte de fiança, obligatòria per llei, el mes en curs del lloguer i de vegades, també se li podrà sol·licitar algun tipus de garantia addicional.

PROPIETARI, QUÈ NECESSITO PER LLOGAR UN PIS?

Si com a propietari vols posar el teu habitatge de lloguer, necessitaràs recopilar una sèrie de documentació i realitzar alguns preparatius en l’habitatge.

DOCUMENTACIÓ

Certificat energètic: Obligatori per tots els habitatges que es posin en venda o lloguer. Es tracta d’un document oficial redactat per un tècnic competent on s’indica el consum energètic d’un habitatge i la seva eficiència.

Cèdula d’habitabilitat: Tot i no ser obligatori presentar-la, si és importar comptar amb ella. En aquest document se certifica l’habitatge és habitable i compleix amb les condicions òptimes per a viure-hi.

Rebuts de l’IBI: Aquesta documentació és opcional i es presenta per a comprovar que l’habitatge està a l’ordre de pagament d’impostos.

Factures de subministraments: Principalment per poder realitzar un canvi de la titularitat d’aquests i que aquests passin a l’arrendatari.

D’altra banda, a més de la documentació necessària per poder posar en lloguer un pis, el propietari de l’habitatge ha de realitzar una sèrie de preparatius sobre l’immoble:

 • Despersonalització de l’habitatge: És important treure tot objecte personal de l’immoble i deixar només el necessari perquè l’arrendatari entri a viure en el menor temps possible.
 • Reparacions: Caldrà revisar i reparar qualsevol avaria o desperfecte. En cas de ser necessari, es pot executar obres o reformes de millora que incrementaran el valor de l’immoble.
 • Alta de subministraments: Els subministraments de l’habitatge de lloguer sempre han d’estar donats d’alta, un cop formalitzat l’arrendament, es procedirà a realitzar un canvi de titularitat a l’inquilí.
 • Cuina equipada: Un element bàsic de l’habitatge és que la cuina es trobi completament equipada per a ser usada des del primer moment de l’arrendament.
 • Sanejament i neteja: la presentació ho és tot, i per això és recomanable que l’habitatge es trobi neta i que s’inverteixi en pintura nova per donar-li una rentada de cara.

T’hem enumerat tot el que necessites si ets propietari o inquilí per llogar un pis. Et sorgeixen dubtes? Pregunta’ns! Els nostres assessors immobiliaris t’ajuden a resoldre-les.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + 13 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.