Estalvia diners vivint de lloguer

S’acaben les vacances i tornem a la rutina, alguns passen per la temuda crisi postvacacional i altres només pensen en tornar a la normalitat i posar-se a estalviar. I és que, després d’uns mesos d’excessos i d’una mica de descontrol econòmic, cal posar-se les piles i tornar a recuperar l’estalvi per poder gaudir, en uns mesos, d’altres grans vacances. En aquesta entrada, et donem trucs que t’ajudaran a estalviar i assumir les dificultats de setembre, si vius de lloguer.

La tornada a l’escola ja és aquí i toca preparar la butxaca per això, hem elaborat un llistat amb els millors consells per estalviar si vius de lloguer.

estalviar

Guia d’estalvi per al teu pis de lloguer

Un pressupost

Planificar la nostra economia mensual és important per poder establir un estalvi en el nostre pis de lloguer. Per a això, fes comptes i estableix quins són les teves despeses fixes (lloguer, subministraments, menjar o telèfon) i quines són les despeses variables. D’aquesta manera, podràs calcular en que et gastes els teus diners i reduir algunes partides per poder estalviar.

Eficiència energètica

Aquest és un dels consells més pràctic ja que amb les últimes notícies sobre la pujada de la llum a l’estiu i els preus pels núvols, necessitem no només economitzar l’ús, sinó ser sostenibles a la nostra llar. Per aconseguir reduir la nostra factura de la llum tenim diversos trucs que podem aplicar, des d’utilitzar tot el possible la llum natural, obrint finestres i desallotjant les cortines, fins a canviar les antigues bombetes incandescents o de baix consum, per les noves denominades LED.

D’altra banda, els reguladors de llum són un altre gran aliat en l’estalvi en un pis de lloguer, ja que ens ajuden a estimar quanta llum necessitem i en quin moment concret del dia. Ajuda’t amb apps d’estalvi energètic i controlaràs al detall el que consumeixes.

Electrodomèstics

Com saps, sempre que puguis has de comprar electrodomèstics amb una etiqueta energètica sostenible. D’altra banda, sempre que puguem, hem d’evitar tenir qualsevol aparell elèctric sense fer servir en estat de standby, aquesta mala pràctica es converteix en un vampir de l’electricitat del nostre pis de lloguer.

A més, hi ha petites rutines en l’ús dels electrodomèstics del nostre pis de lloguer que ens ajudaran a estalviar de forma senzilla. Prova a rentar la roba en fred, encara que tinguis aire condicionat, intenta usar més sovint els ventiladors, i si el teu és cuinar, procura reduir l’ús del forn i utilitzar més el microones.

La llista de la compra

A l’hora de fer la compra del nostre pis de lloguer, també podem estalviar! Per a això, hem d’elaborar un llistat previ a que acudim a anar a comprar, així aconseguirem no caure en la temptació de comprar res que no necessitem. A més, comprant només el que realment necessitem, aconseguirem malbaratar menys aliments.

Sempre producte de temporada

Estretament lligat a la cistella de la compra, hi ha els productes de temporada. Consumir-los, ens ajuda a reduir el cost de la nostra cistella de la compra, ja que són més econòmics que altres que no ho són. Estudia tots els productes que et poden interessar segons l’època de l’any, i consulta les diferents ofertes dels mercats i supermercats estalviareu un munt!

Supera la tornada de vacances estalviant en el teu pis de lloguer Quins trucs utilitzes? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 3 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.