Vull llogar el meu pis, quins passos he de fer?

Portes temps meditant i has decidit que és el moment idoni de posar l’habitatge que tens buit en lloguer i treure-li rendibilitat. No obstant això, els dubtes et corquen per dins, no saps per on començar, què necessites tenir ?, Quins passos seguir per tenir un lloguer segur? En aquesta entrada et donem les claus per començar llogar el forma fàcil i en temps rècord Pren nota!

VULL LLOGAR CASA MEVA

Quan ja has escollit que vols llogar casa teva, és fonamental que t’informis. Llegeix la Llei d’Arrendaments Urbans, la normativa que regirà tota la vigència del teu lloguer. D’aquesta manera, coneixeràs els terminis, els drets i obligacions per a propietaris i llogaters. Recorda que el contracte d’arrendament ha d’estar redactat de conformitat amb el que recull la LAU d’una manera senzilla i clara i en ell ha de venir reflectit drets i obligacions de propietari i inquilí.

Conèixer la legislació actual és clau per tenir un lloguer segur, i és que en els últims mesos aquesta ha experimentat diferents canvis, pel que resulta imprescindible estar al corrent dels terminis i clàusules que compondran el contracte d’arrendament de l’habitatge.

PREPARANT l’IMMOBLE

Abans de llançar-se a la piscina, és fonamental que preparis l’immoble que vols llogar. Revisa que tot estigui en perfecte ordre, que no hi hagi cap desperfecte i tot estigui en bon estat. Si no és així, repara el que sigui necessari i comprova el bon funcionament de tots els elements.

D’altra banda, sospesa si necessites fer alguna reforma de millora que no només suposarà condicionar l’immoble, sinó també, t’ajudarà a revalorar-lo. Recorda que en tot moment l’habitatge ha d’estar despersonalitzat, és a dir, hauràs de retirar qualsevol objecte teu o d’un familiar que pugui haver-hi.

Un cop condicionat l’habitatge de lloguer, analitza com vols publicitar-ho, moblat o sense moblar? D’aquesta pregunta es determinarà el tipus d’inquilins que el visitaran. Qualsevol de les dues opcions és bona, l’únic que si et decantes per llogar amb mobles, intenta sempre apostar per un mobiliari funcional i bàsic, mai per restes de mobles que tu no fas servir.

A l’hora de promocionar l’habitatge, és a dir, de publicitar, realitza una descripció real i exacta del pis de lloguer. És molt important que destaquis totes les característiques de l’habitatge, el nombre d’habitacions, ubicació, transport proper… i per suposat la renda.

De cara a realitzar visites, amb els candidats a inquilí interessats en arrendar la casa, ves a l’habitatge abans de realitzar les visites per obrir finestres i que entri la major llum natural. Presenta l’habitatge net i ventilat i si ets un detallista, pots fins i tot optar per utilitzar tècniques com el màrqueting olfactiu, és a dir, crear una aroma a l’habitatge que permeti que les sensacions dels inquilins es disparin.

TRÀMITS

Recorda que des de 2013 és obligatori que tots els habitatges que van a ser llogats tinguin en vigor un certificat d’eficiència energètica. Per obtenir-ho hauràs de contactar amb un tècnic certificat que serà l’encarregat d’analitzar les característiques de l’immoble i de donar-te l’etiqueta energètica corresponent. Aquesta sempre ha d’anar adjunta al teu anunci de lloguer i al formalitzar l’arrendament, hauràs de lliurar una còpia a l’inquilí.

Un altre dels tràmits que no pot faltar és l’alta dels subministraments. Tot i que el immoble encara no estigui ocupat, ha de tenir els subministraments donats d’alta, d’aquesta manera, agilitzaràs els tràmits de cara a llogar ja que els inquilins puguin traslladar-se el més aviat possible. Un cop els inquilins estiguin residint en l’habitatge de lloguer, s’haurà de realitzar un canvi de titularitat amb la companyia subministradora, perquè en tot moment estiguin en a nom de l’arrendatari.

D’altra banda, un altre bàsic a l’hora de llogar un habitatge és tenir la cuina equipada. Independentment de si l’habitatge es lloga moblat o sense moblar, la cuina sempre ha d’estar completa.

ASSESSORAMENT PROFESSIONAL

Tenint clar que vols llogar casa teva, és imprescindible buscar l’ajuda dels millors professionals. Des Lloguer Segur t’assessorem en tot el necessari perquè el teu lloguer sigui de 10. A més, t’acompanyem i resolem tots els teus dubtes durant la vigència del teu contracte. Amb un inquilí perfecte vivint en el teu pis de lloguer i amb el cobrament puntual de les rendes garantit el dia 5 de cada mes, què més pots demanar?

A més, si ho desitges podràs gaudir de la gestió integral del teu lloguer, de tal manera que nosaltres ens encarregarem de tot el necessari durant la vigència del contracte.

Vull llogar casa meva i sé quins passos he de seguir, et queda algun dubte?

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × four =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.