Lagom: el secret escandinau per a la felicitat a casa

Els països del nord d’Europa sempre s’han caracteritzat per ser grans ambaixadors del “menys és més” pràcticament en tots els aspectes de la vida, però sobretot pel que fa a l’estètica. I encara que tots comparteixen elements culturals comuns, és a Suècia on neix l’estil Lagom, una tendència que té com a objectiu que et sentis a gust, feliç i tranquil a casa. Per tant, més que un estil decoratiu estem davant d’una mentalitat.

El terme Lagom procedeix, com hem dit, de Suècia i es podria traduir com “la mesura justa de les coses”. Advoca per dosis petites per assolir l’equilibri i l’estabilitat i, en els darrers anys, posa l’accent en aplicar aquest concepte a la llar. Un dels arguments que reforcen aquest estil de vida és el que té a veure amb la sostenibilitat, ja que implica el consum responsable de tot allò que envolta un mateix.

En què consisteix l’estil Lagom?

La població escandinava està més que acostumada a passar gran part del temps a casa. Per això, són especialistes a transformar els seus habitatges en refugis. A partir d’aquesta premissa, una llar Lagom destaca pel seu minimalisme, simplicitat i practicitat. No hi falta res necessari, però tampoc s’hi inclouen elements superflus o extra. Se solen emprar materials naturals i sempre se’n té en compte l’ús sostenible.

A continuació us donem algunes claus més concretes d’aquesta tendència:

  • Funcionalitat: es posa l’accent a la utilitat de les coses i es té molt en compte que cada element decoratiu tingui una funció concreta.
  • Simplicitat: és el tret sobre el qual hem insistit més i, certament, el més representatiu d’aquest estil és l’eliminació d’elements innecessaris i la creació d’ambients nets i ordenats.
  • Tons neutres: aquest tipus de tonalitats (gris, beix, crema…) ens ajuden a crear espais càlids que fan el nostre habitatge més acollidor.
  • Elements i materials naturals: com no podia ser altrament, destaquen la fusta, el cotó, el lli i fins i tot l’argila.
  • Sostenibilitat: és un dels principis bàsics de l’estil Lagom : tot (o la majoria) dels elements i materials inclosos han d’haver estat obtinguts de manera respectuosa amb el medi ambient.
  • Il·luminació: la llum ha de ser qualitat, i es concedeix molta importància a la il·luminació natural. Equilibri: tots aquests trets van encaminats a crear un ambient harmoniós i equilibrat, on res falta i res sobra.

Practicar l’estil Lagom

Si us interessa orientar, decorar i moblar el vostre habitatge seguint aquesta tendència, has de saber que és important que la teva mentalitat vagi en consonància. Per això et recomanem:

  • No comprar en excés, de manera impulsiva o sense planificar: acabaràs incloent-hi elements que sobren i que no es relacionen entre si.
  • Fes-te conscient de la importància dels recursos naturals i implementar un ús responsable.
  • Implementa hàbits sostenibles, com ara reciclar, apagar la llum quan no es fa servir, moderar l’ús de calefacció i aire condicionat, etc.
  • Gaudeix dels petits detalls en la mesura justa.

Si vols fer de casa teva un espai més acollidor i equilibrat seguint l’estil Lagom i consideres que abans has de realitzar algun tipus de reforma o reparació, no dubtis en contactar amb AS Reforma. El nostre equip de professionals atendrà les vostres necessitats i us donaran el millor assessorament. Per a qualsevol altra qüestió, estem esperant-te a info@alquilerseguro.es

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 4 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.