És possible convertir el garatge en un habitatge?

Jose Manuel, usuari de la nostra comunitat ens formula una pregunta que segur és de l’interès de molts de vosaltres: “A l’edifici on visc, tenim habilitats uns garatges exteriors que molts dels veïns no fem servir, i estem pensant en reconvertir-los en habitatge i destinar-los al lloguer. He llegit que aquesta opció és possible, és així? I en cas que es pugui, què necessitem per fer-ho?”

Tal com diu José Manuel, hi ha la possibilitat de convertir un garatge en habitatge, però, abans cal comprovar si el consistori ho permet i realitzar diversos tràmits que a continuació expliquem.

convertir el garatge en un habitatge

Informa’t

El primer pas que has de donar si vols convertir un garatge en habitatge, passa per informar-te al consistori del Pla General d’Urbanisme aprovat i les seves característiques. En aquesta normativa, vindrà especificades les bases fonamentals per poder dur a terme el projecte, com el número de metres quadrats, llum, ventilació … I tots aquells elements necessaris per poder transformar un garatge en habitatge.

Estudi i projecte

Si el garatge compleix les condicions que l’ajuntament exigeix ​​per reconvertir-lo en habitatge, cal presentar un projecte d’acord amb la normativa urbanística i els aprofitaments màxims permesos. Aquest estudi haurà d’estar signat per un arquitecte i serà el preàmbul a la reforma i adaptació del garatge en habitatge.

En la reforma del garatge per convertir-lo en habitatge ha d’acabar tenint com a mínim saló, cuina, dormitori i lavabo.

Permisos

Tal com us venim explicant per convertir un garatge en habitatge, cal donar diversos passos i consultar la normativa de l’administració. Tingues en compte, que a més hauràs de sol·licitar diferent permisos i llicències com el canvi d’ús, pel que deixa de ser un garatge, les llicències d’obres major, pel que ens permeten realitzar la reforma o la de primera ocupació.

A més, caldrà escripturar l’habitatge al notari, comunicar el canvi en el registre de la propietat i, per descomptat, sol·licitar la cèdula d’habitabilitat, requisit fonamental per poder posar el lloguer l’immoble.

Gestió del lloguer

Un cop obtinguts tots els permisos, llicències i haver condicionat el garatge en un habitatge, toca posar-ho en arrendament. A Lloguer Segur, gestionem de forma integral el lloguer garantint el cobrament puntual de les rendes el dia 5 de cada mes.

Tens dubtes sobre com convertir un garatge en habitatge? Pregunta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.