Viure amb mascotes i tenir el teu pis de lloguer sempre net

Són un membre més de la nostra família i els millors companys i amics que podem tenir, però tenir mascota en un pis de lloguer també comporta algun inconvenient com poden ser els pèls o les males olors. En aquesta entrada t’expliquem com tenir la casa neta i lluent amb mascotes, no t’ho perdis!

Encara que et sembli impossible tenir mascota i viure en un pis de lloguer no està renyit amb tenir l’habitatge polit, per ajudar-te i aconseguir-ho, hem preparat aquesta petita guia sobre com fer un bon manteniment de casa teva, que faci bona olor i estigui neta tenint mascota.

Regla 1: Ventilació diària

Aquesta acció, essencial tant si tens mascota o no, ajuda a renovar l’aire interior i a eliminar males olors de casa teva. Faci fred, calor, plogui o nevi us recomanem que sempre obris les finestres i ventilis diàriament. Dedica, recomanablement a primera hora del matí, a obrir durant almenys deu minuts les finestres i a generar corrents. Ventilar el teu pis de lloguer a més t’oferirà altres avantatges com evitar problemes d’humitat o condensació. Si vols aprendre a ventilar correctament un habitatge, aquí t’expliquem els passos que cal seguir.

Regla 2: Límits i neteja

Per evitar que les males olors o els pèls s’expandeixin per tota la casa és bàsic que posis límits a la teva mascota. Per això, fixa una zona concreta que anomenarem com “el seu espai” on haurà de tenir el seu llit o zona de descans i evita que s’enfili en llits, sofàs, butaques… D’altra banda, intenta tenir sempre nets els seus objectes, encara que no t’ho creguis, aquests amb el pas del temps acaben desprenent olor que s’impregna a la casa.

Regla 3: Compte amb els pèls!

Potser el més complicat de combatre són els pèls d’animals, aquests s’enganxen a tot arreu i per més que nets, sempre caminen per la casa, entre la roba…. Essencial, aspirar o escombrar diàriament per tenir-los controlats, per altra banda, per acabar amb ells et proposem diverses opcions, totes molt do it your self (DIY). La primera, el típic raspall o corró treu pèls, en casos concrets ajuda molt. Una altra opció que et pot ajudar és fer servir una tovallola humida i passar-la per aquelles zones on sigui més complicat treure els pèls, com les tapisseries. I en darrer lloc, el mètode màgic, la cita aïllant o d’embalar, totes les restes de pèl quedaran enganxades.

Regla 4: Higiene i alimentació animal

La higiene i alimentació de la teva mascota són claus i influeixen molt que el teu pis de lloguer faci bona olor. Com saps no cal abusar del bany amb les mascotes, però sí intentar tenir una higiene correcta. Consulta amb el teu veterinari els períodes de bany i com fer-ho correctament. D’altra banda, una alimentació correcta i equilibrada, també ajudarà a evitar males olors a casa .

Regla 5: Aliats per acabar amb les males olors

Com acabar amb una olor d’orina o d’animal ? A més de la higiene de l’animal, la ventilació o ambientadors, hi ha productes que ajudaran que la casa faci bona olor i que absorbiran les males olors. Si tens mascota al teu pis de lloguer a casa no et pot faltar el vinagre i el bicarbonat, dos dels millors productes que eradiquen les males olors i que ajuden a desinfectar. A més d’aquests, al mercat podràs trobar altres específics segons l’animal que tinguis, que t’ajudaran a mantenir a ratlla les olors a casa.

Tens mascota al teu pis de lloguer ? Segueix els nostres consells i la convivència serà perfecta.

Comparteix els teus trucs per tenir la casa neta vivint amb una mascota. Deixa’ns un comentari.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 2 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.