Com li dic al meu inquilí que ha d’abandonar l’habitatge per causes de força major?

couple-looking-through-window-planning-future-in-new-home.jpg

Hola, tinc un contracte d’arrendament des del 2016. El pis és vell i hi ha un problema de corrossió de les canonades. Una fuita d’aigua. En aquest cas de no habitabilitat, què he de fer per dir-li a l’inquilí que ha d’abandonar l’habitatge? Moltes gràcies! 

Hola, en relació a la consulta platejada, informar-te que l’arrendador està obligat a realitzar, sense dret a elevar per això la renta, totes les reparacions que siguin necessàries per a conservar l’habitatge en les condicions d’habitabilitat per a servir al seu ús convingut, sense donar lloc a la resolució directa del contracte.

Així mateix, conforme a l’article 26 de la Llei d’Arrendaments Urbans, es disposa que quan l’execució en l’habitatge arrendat d’obres de conservació la facin inhabitable, l’arrendatari tindrà l’opció de suspendre el contracte o desistir del mateix, sense cap mena d’indemnització. La suspensió del contracte suposa, fins a la finalització de les obres, la paralització del plaç del contracte i la suspensió de la obligació del pagament de la renda.

Tot i així, per facilitar-te una resposta adequada, seria necesari revisar l’assumpte de manera concreta.

Si necessites més informació pots contactar a través de: consultoriojuridico@pluslegal.es amb l’objectiu d’analitzar el cas en particular.

Gràcies.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.